Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Red Bull velt oordeel over Perez en Ricciardo in Hongarije

P9 en P13. Sergio Perez en Daniel Ricciardo staan op zondag helemaal niet zo ver van elkaar verwijderd op de grid voor de Hongaarse Grand Prix. Het verschil? Een zit in de beste auto van de grid, de ander in de slechtste. Wat vindt Red Bull-teambaas Christian Horner daarvan?

Voor het eerst in een vijftal raceweekenden deed Sergio Perez in de kwalificatie wat van hem verwacht werd: hij stootte door tot Q3. Daarin stelde hij echter teleur: P9. Belangrijk, zo oordeelt teambaas Christian Horner als hij in gesprek met Sky Sports wordt gevraagd naar de prestatie van de Mexicaan. "Kijk: het is zijn eerste keer in Q3 sinds Miami. Voor hem was dat belangrijk om te bereiken. Met P9 zal hij echter niet blij zijn, daar ben ik zeker van", zo luidt het oordeel van de Brit, die erop vertrouwt dat Checo op zondag weer terrein goed gaat maken. "Het is een rare grid, met de Alfa's in de mix en andere auto's die op bijzondere plekken staan. Het is een beetje een mix, maar ik ben er zeker van dat Checo een goede race tegemoet gaat op zondag. We moeten hem alleen een goede strategie meegeven."

Ricciardo

Daar waar Perez niet tevreden kon zijn met P9, zo kon Ricciardo dat wel met zijn P13. Hij versloeg teamgenoot Yuki Tsunoda bij zijn terugkeer op de grid. Knap, zeker als je ziet in welke auto hij rijdt, zo oordeelt de enthousiaste Horner. "Ricciardo heeft het geweldig gedaan. Hij stapt in bij het team dat laatste staat in het kampioenschap, een nieuwe omgeving na zeven maanden zonder zitje, dus dan is dit een hele solide prestatie." "AlphaTauri gaat denk ik echt profiteren van zijn ervaring en kennis. Je kan zien dat hij er van geniet. Dat is het belangrijkste. Een Ricciardo die geniet, daar kan je meer uithalen", aldus de teambaas.

Viaplay
x
GP Singapore Marko luidt Red Bull-noodklok: "Niets werkt bij Verstappen"