Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Red Bull veranderde tactiek Verstappen door Mercedes

De Britse Grand Prix was niet de makkelijkste race voor Red Bull en Max Verstappen. De McLarens waren ijzersterk, plus een safety car zorgde ervoor dat de comfortabele voorsprong verdween. Teambaas Christian Horner legt uit hoe George Russell ervoor zorgde dat Red Bull haar tactiek aanpaste.

Max Verstappen startte van pole maar had een slechte start. Lando Norris passeerde hem en ook Oscar Piastri wist de Nederlander flink onder druk te zetten. Na enkele ronden herstelde Verstappen de pikorde en passeerde hij Norris. Teambaas Horner blikt terug op de race en de strategie, waarin George Russell een belangrijke rol speelde.

"McLaren had een geweldig tempo deze zondag. Ze hadden een goede start en toen was het zaak om in het ritme te komen. Max wist in de DRS te blijven en Lando te passeren, waarna hij ervoor moest zorgen dat hij Lando uit de DRS reed."

"Toen dat gelukt was, wist hij een voorsprong van zo'n negen seconden op te bouwen, vlak voordat de safety car op de baan kwam", blikt Horner in gesprek met onder meer RacingNews365 terug.

Russell startte de race als een van de weinigen op de zachte band. De Mercedes-coureur kende een uitstekende eerste stint waarin hij snel was én zijn banden lang goed hield. Het zorgde ervoor dat Red Bull van tactiek wisselde.

"We dachten altijd dat het een race zou worden op de medium en harde band, maar dankzij de prestaties van Russell op de zachte band pasten we onze strategie aan. Belangrijk daarbij was ook de safety car met nog zo'n 15 ronden te gaan."

"We waren van mening dat de zachte band Max de beste kans zou bieden om zichzelf uit de DRS-range te rijden. Dat deed hij geweldig want aan het eind van de eerste ronde na de herstart lag hij al bijna twee seconden voor!"

"Toen was het zaak om de banden goed te managen. Wederom een geweldige prestatie van Max, die ook de snelste ronde nog pakte", aldus een tevreden teambaas.

Alle actie live bijwonen op Spa-Francorchamps én deelnemen aan een karting experience in het hart van het circuit?

WORD LID & WIN!

Formule 1 GP Groot-Brittannië 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Marko Red Bull-adviseur verklaart stuklopen iconisch partnership