Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Red Bull verandert rigoureus van mening over F1-motoren

Red Bull kenden we de afgelopen jaren als een fel tegenstander van de huidige motorreglementen. Tot vandaag. Het Oostenrijkse team houdt nu zelfs graag vast aan de V6-turbomotoren.

Sinds de invoering van de V6-turbomotoren in 2014 zat Red Bull vast aan de krachtbronnen van Renault. Daarmee wilde het echter niet vlotten, want de achterstand op de betere motoren van Ferrari en Mercedes werd maar niet ingelopen.

Het was dus niet verwonderlijk dat Red Bull niet blij was met het huidige motorreglement. Men zag daar geen ruimte voor verbetering, maar door de komst van Honda naar het team uit Milton Keynes is alles anders, klaarblijkelijk. "Wij zijn eigenlijk voor het eerst in ons veertienjarige bestaan een fabrieksteam, in dit geval van Honda", zo geeft Red Bull-adviseur Helmut Marko te verstaan in gesprek met Motorsport-Total. "Honda is wél fan van de huidige generatie motoren en dus zijn wij dat nu ook." Een even heldere als nuchtere uitleg van Marko. Waar het met Renault als partner geen ingang zag om het gat naar Ferrari en Mercedes te dichten, lijkt Honda dus nog wel fidusie te hebben in de huidige motorformule en daar gaat Red Bull maar wat graag in mee. Hoewel Marko en Red Bull zich nu dus neer lijken te leggen bij het feit dat de huidige generatie F1-motoren nog wel even mee zal gaan, sipt de Oostenrijker toch nog even na over een in zijn ogen gemiste kans. "Bij het ontwerp van de Aston Martin Valkyrie (in samenwerking met Red Bull ontwikkeld, red.) kreeg Cosworth de opdracht om met een budget van tien miljoen euro een V12-motor met meer dan 1000 pk te produceren. Daar slaagde men binnen het jaar in. Dat zou een spectaculaire Formule 1-motor kunnen zijn."

Viaplay
x
Breaking Aston Martin in protest tegen uitslag kwalificatie