Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Red Bull verbreekt met Verstappen opnieuw het pitstop-record

Tijdens de Grand Prix van Groot-Brittannië maakte het team van Red Bull de snelste pitstop ooit, maar afgelopen raceweekend deed het Oostenrijkse team daar nog een een schepje bovenop.

Red Bull kende tijdens de Grand Prix van Duitsland een ijzersterk weekend, waarin Max Verstappen er met de Grand Prix-overwinning vandoor ging. Als kers op de taart verbeterde Red Bull het pitstop-record dat ze twee weken eerder reeds hadden neergezet. Daar waar de Red Bull-pitcrew op het circuit van Silverstone in slechts 1,90 seconden een pitstop wist uit te voeren, snoepten ze daar tijdens de Duitse Grand Prix nog eens 0,02 seconde vanaf. De Red Bull-pitcrew had op zondag in ronde 46 namelijk slechts 1,88 seconden nodig om Max Verstappen van vers rubber te voorzien. Volgens pitstop-sponsor DHL was het de snelste officiële pitstop in de geschiedenis van de Formule 1. Mede daardoor kon Verstappen de laatste zestien ronden onbedreigd naar de finish rijden. Het Oostenrijkse team verstevigt door haar snelle pitstops tijdens de GP van Duitsland haar leidende positie in het DHL-kampioenschap voor de beste pitcrew.

https://twitter.com/DHL_Motorsports/status/1155755819146854400

Incredible! Another new pit stop world record! Well done, @redbullracing ! #GermanGP #DHLF1 #F1 #MomentsThatDeliver ➡️All pit stop times from Hockenheim: https://t.co/J27YVFsufC pic.twitter.com/6oll5T5yDl — DHL_Motorsports (@DHL_Motorsports) July 29, 2019

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"