Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Red Bull Racing

Red Bull verbreekt record van snelste pitstop in Formule 1

Red Bull zag een podiumplaats voor Max Verstappen in rook opgaan na de crash met Sebastian Vettel. Het team heeft echter toch nog reden tot juichen: het verbrak namelijk het pitstoprecord in de Formule 1.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

De Red Bull-coureurs zorgden op Silverstone niet alleen op de baan voor vuurwerk, ook in de pitstraat bleek het team ijzersterk. De pitcrew van de Oostenrijkse renstal voorzag Max Verstappen en Pierre Gasly razendsnel van vers rubber.

Dat deed de crew zelfs zo snel dat het daarmee het pitstoprecord in de Formule 1 brak. Met een tijd van 1,90 seconde voorzag het Gasly van nieuw rubber. Volgens pitstop-sponsor DHL de snelste offciële pitstop in de geschiedenis van de Formule 1.

"Red Bull schreef geschiedenis tijdens de Britse Grand Prix, door de snelste bandenstop aller tijden te laten zien. Na drie jaar weet het team een nieuw record neer te zetten van 1,90 seconde, waarmee ze het vorige record met 0,02 seconde verbreken."

"Het vorige record stamt uit Bakoe 2016, toen Williams in slechts 1,92 seconde de banden van Filipe Massa wisselde. Red Bull verbrak dit record toen ze in de twaalfde ronde Pierre Gasly naar de harde band wisselde."

"Ook de pitstops van Max Verstappen werden vliegensvlug afgerond, de eerste in 1,96 seconde en de tweede in 2,02 seconden. Hiermee had het de drie snelste pitstops van de Grand Prix en toonde het op geweldige wijze haar kracht."

Bekijk hieronder het overzicht van de tien snelste pitstops van de Britse Grand Prix.

Fotoalbum

Rapportcijfers Formule 1-coureurs na GP van Groot-Brittannië

De tiende Grand Prix van het jaar was evenals de negende een bijzonder enerverende - is de Formule 1 dan toch niet zo saai als men vermoedde? Ondanks het spektakel waren het echter toch weer de Mercedessen die een dubbelzege boekten. In dit album zie je welke coureur welk rapportcijfer krijgt!

Bekijk het album

1 reactie