Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Red Bull Racing

Red Bull verbreekt wederom banden met potentieel Formule 1-talent

Niet voor het eerst dit jaar heeft Red Bull de banden met een talentvolle coureur verbroken. Dit maal is het Pato O'Ward die zijn biezen heeft moeten pakken.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © FIA Formula 2

Gisteren werd al bekend dat het Red Bull-talent Pato O'Ward zijn stoeltje in de Japanse Super Formula zou verliezen. O'Ward maakte vorig seizoen grote indruk in de Indy Light-series (de opstapklasse van de IndyCar-series), waarna Red Bull hem in het talentenprogramma opnam en in Japan stalde.

Na drie races in het Japanse Super Formula wordt hij nu dus echter al aan de kant gezet door het Oostenrijkse team ten faveure van Juri Vips, die dit seizoen een goede indruk achterliet in het Formule 3-kampioenschap. Ironisch genoeg was O'Ward de vervanger van Dan Ticktum, die eerder dit jaar eveneens door Red Bull de laan uit werd gestuurd. Nu blijkt dat de banden tussen Red Bull en O'Ward zelfs volledig zijn verbroken.

In een reactie aan Racer.com laat de Mexicaanse coureur weten dat we hem binnenkort waarschijnlijk weer terug zullen zien in de IndyCar-series, waar hij het seizoen ook bijna aftrapte, alvorens hij door Red Bull bij het programma werd gehaald. De Formule 1-droom van O'Ward lijkt dan ook meteen in zijn geheel in duigen te zijn gevallen.

"Ik ben geduldig, want er komen mooie kansen aan. Eerst was mij verteld dat ik vanaf november Red Bull-junior af zou zijn, maar Helmut Marko belde me en vertelde me dat er kansen voor me lagen in de IndyCar-series en dat ik die snel moet grijpen, want daar ligt volgens hem mijn toekomst. Ik waardeer zijn eerlijkheid", zo vertelt de jonge coureur.

"Ik heb geleerd dat racen niet altijd een makkelijke sport is, maar ik ben Red Bull zeer dankbaar voor de kans die ze me hebben gegeven. Marko heeft mij laten zien wie hij is en waarom hij zo'n succesvol persoon is. Ik heb veel respect voor hem en het team. Helaas is niet alles gelopen zoals we wilden, maar hij gaf om mijn toekomst en dat was heel mooi", aldus O'Ward.

Mogelijk zien we de coureur volgend seizoen terug in de IndyCar-series bij het team van McLaren, dat vanaf volgend seizoen met twee auto's aanwezig is in de grootste autosportklasse van Noord-Amerika.

Luister hieronder naar de nieuwste F1-podcast van RacingNews365, met Tom Coronel, Joe van Burik en Rudy van Buren.

10 reacties