Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 2022

Red Bull verdedigt Verstappen na enige ophef van het jaar

Max Verstappen was eigenlijk louter positief in het nieuws in 2022, maar na een raceweekend raakte men niet uitgepraat over een actie van de Red Bull-coureur, die hij vervolgens niet duidelijk uit wilde leggen. Heel normaal, zo oordeelt zijn teambaas.

Verstappen Spain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Max Verstappen kende een jaar vol met hoogtepunten, maar aan het weekend in Brazilië hield zijn team toch een klein beetje een nare smaak over toen de Nederlander weigerde aan de kant te gaan voor Sergio Perez. Volgens teambaas Christian Horner is het helemaal niet erg dat Verstappen zo stellig was en niet in het openbaar alle vuile was buiten wilde hangen.

Verstappen had 'intern zijn redenen gegeven' waarom hij niet aan de kant zou gaan voor zijn teamgenootje, maar voor de camera's en microfoons van de media weigerde hij de precieze redenen te geven. De geruchten zijn dat het ging om een incident in Monaco, waar Perez in de kwalificatie mogelijk opzettelijk zou zijn gecrasht, al stond hij slechts op P3, maar wel voor Verstappen.

Horner: "Niet alles hoeft in het openbaar"

Teambaas Horner krijgt de vraag voorgeschoteld of het Verstappen niet in een nog kwader daglicht zet als hij zijn specifieke redenen nooit openbaart, maar daar is de Red Bull-voorman het niet per se mee eens.

"Bepaalde dingen hoeven niet door de coureurs in het openbaar te worden besproken. Dat mogen ze privé doen. Niet elk gesprek moet in de media verschijnen. Na de race hebben ze een goed gesprek gehad en de lucht is geklaard. Dat zag je toen ze in Abu Dhabi aankwamen."

"Het duo Verstappen-Perez is fenomenaal geweest voor Red Bull", vervolgt Christian. "Het succes en hun gezamenlijke prestaties de afgelopen seizoenen zijn geweldig geweest. Samen hebben ze ons onze eerste wereldtitel bij de constructeurs in negen jaar weten te bezorgen. Ik ben er zeker van dat ze in de toekomst net zo goed zullen presteren."

Volwassenen

Horner denkt dat de relatie tussen Max en Checo nog steeds open en eerlijk is en dat dat in de toekomst ook zo zal blijven.

"Ze zijn beiden volwassen individuen met een open relatie. Als er een probleem is, dan wordt dit besproken, op tafel gelegd en uitgesproken. Communicatie is altijd de beste manier om elk probleem op te lossen."

"Sergio is een ervaren jongen die al heel lang aanwezig is in de sport en hij heeft zich goed ontwikkeld. Ook Max is ook heel erg direct en onderling hebben ze altijd een goede relatie gehad. Dat zal alleen maar zo verder gaan", aldus de teambaas.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Verstappen moet oppassen voor overmoedige Perez