Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Sergio Perez

Red Bull verklaart doel van contractverlenging Perez: "Nog niet behaald..."

Sergio Perez kreeg een paar weken geleden een nieuw contract bij Red Bull Racing, maar heeft het vertrouwen nog niet gelijk terug kunnen betalen. Hij kende een slecht weekend in Canada, maar krijgt van adviseur Helmut Marko een nieuwe kans.

Perez Canada wet
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Het nieuws hing al een tijdje in de lucht en werd recent dan ook bevestigd: Sergio Perez blijft tot en met 2026 bij Red Bull Racing rijden. Daar er werd verwacht dat de Mexicaan voor één jaar bij zou tekenen, bleek dat echter twee jaar te zijn. Ook al waren er veel twijfels over of Perez wel de juiste teamgenoot voor Verstappen is, maar uiteindelijk was er voor de Oostenrijkse renstal niet echt een andere optie.

Het weekend in Canada was echter niet wat Perez ervan had verwacht met het nieuwe contract op zak. De kwalificatie was al in Q1 afgelopen voor de Mexicaan, tijdens de race kwam hij er niet echt aan te pas en hij zette uiteindelijk zijn RB20 in de muur. Resultaat: een uitvalbeurt en een flink beschadigde achtervleugel. "Continuïteit en stabiliteit zijn belangrijk voor het team", zo sprak teambaas Christian Horner bij het nieuws rond Perez.

Maar van die continuïteit en stabiliteit is vooralsnog weinig sprake, omdat Perez dus een dramatisch weekend kende in Montreal. "We hebben zijn contract verlengd omdat we rust in ons team wilden brengen en dat doel is helaas nog niet helemaal behaald. Maar nu heeft Checo drie races op drie traditionele circuits voor de boeg, dus hij kan zich bewijzen", zo geeft Marko Perez nog een kans in de aankomende drie races.

"Als we hier sterk zijn, zullen we dat hopelijk ook zijn in Oostenrijk en een week later in Groot-Brittannië. Deze drie races zullen veel duidelijk maken over de werkelijke krachtsverhoudingen. Dat is dan ook waarom we het klokje rond werken deze dagen, waarbij het niet helpt dat Sergio Perez zijn auto in zowel Monaco als Montreal zwaar beschadigde."

Eerder gaf de Oostenrijker al aan dat het rijdersduo bij McLaren, Lando Norris en Oscar Piastri, het beste is op de grid. Daarmee passeerde hij dus Max Verstappen en Perez, wat vooral een pijnlijke constatering is voor de Mexicaan. "Maar zo is het nu eenmaal. Ze zijn jong en zitten altijd dicht bij elkaar, vooral in de kwalificatie. En ze zullen allebei verbeteren, vooral Piastri."

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull zullen orde op zaken stellen in Spanje

Is Red Bull In Spanje als vanouds weer de gedoodverfde favoriet of zijn de problemen substantiëler van aard? Heeft Mercedes definitief de aansluiting gevonden? Het zijn vragen waarover de heren Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk zich buigen in onze kakelverse nieuwe Formule 1-podcast. Als je de podcast liever bekijkt op Youtube, klik dan hier.

Alle actie live bijwonen op Spa-Francorchamps én deelnemen aan een karting experience in het hart van het circuit?

WORD LID & WIN!

Praat mee!

Viaplay
x
Marko Red Bull-adviseur verklaart stuklopen iconisch partnership