Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Red Bull verklaart keuze voor gridstraf Verstappen in België

Max Verstappen heeft met nog negen races te gaan een straf geïncasseerd vanwege een motorwissel. Waarom hier in België? Teambaas Christian Horner legt uit.

Max Verstappen zal de GP van België ergens aan de achterkant van de grid moeten starten, nadat Red Bull ervoor koos om de motor van de Nederlander voorafgaand aan het raceweekend te vervangen. Teambaas Christian Horner legt uit waarom de keuze voor een gridstraf op de race op Spa-Francorchamps viel. "Als je strategisch naar de kalender kijkt, dan vonden we dat het krap zou gaan worden aan het einde van het seizoen (qua motoren, red.). En kijkende naar de circuits die er aan zitten te komen..." "In Zandvoort wil je een gridstraf niet hebben en in Italië is het lastiger inhalen dan je zou denken. In Singapore wil je het natuurlijk ook niet en in Japan is het eveneens lastig om in te halen", zo somt hij bij Sky Sports de vier races na de Belgische GP op.

Veel straffen

Volgens Horner is het dan ook niet meer dan logisch dat veel teams deze race hebben gekozen voor het incasseren van een straf. Naast Verstappen zijn er namelijk nog vijf andere coureurs met een gridpenalty. "Eigenlijk heb je dus weinig opties. Dit is een goed circuit om op in te halen en we dachten we hier snel zouden zijn. Daarom hebben we besloten om de gridpenalty hier te incasseren" "Spa-Francorchamps is waarschijnlijk het makkelijkste circuit op de kalender om in te halen, samen met Bahrein. Daarom hebben zoveel mensen voor dit circuit gekozen om zo motoren in de poule te krijgen", aldus de teambaas.

Twee races in één

Aangezien Verstappen en Leclerc achteraan starten, terwijl hun teamgenoten zonder straffen ergens vooraan zullen staan, belooft het een razendspannende zondag te worden, zo verwacht Horner. "Het lijkt erop dat Carlos Sainz geen straf zal incasseren. Mercedes waarschijnlijk ook niet, dus dan gaan we twee verschillende races zien. Die jongens zullen vooraan strijden en Charles en Max zullen samen proberen om zo snel mogelijk naar voren te rijden." "We gaan zien of ze dat lukt. Op dit circuit, waar je kan inhalen, wordt het een fascinerende race!", zo sluit hij al glunderend af.

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'