Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Red Bull verklaart kostbare mispeer Gasly in training GP Azerbeidzjan

Red Bull heeft uitgelegd waarom Pierre Gasly het signaal van de FIA dat hij zich moest laten wegen miste. Hij zette vol in op het maken van een pitstop als ware het een race was.

Aan het begin van de avond werd duidelijk dat Pierre Gasly een bizar hoge straf krijgt voor missen van de weging tijdens de tweede vrije training. De FIA achtte het vergrijp zwaar genoeg om de Fransman te veroordelen tot een start vanuit de pitstraat. Red Bull baalt met Gasly mee en legt uit waarom Gasly het signaal heeft gemist: "Een fikse aderlating voor Pierre, die van de FIA te horen heeft gekregen dat hij vanuit de pits moet starten. Hij miste de weegbrug omdat hij helemaal gefocust was op het 'aanvallen' van de ingang van de pitstraat als onderdeel van een pitstopoefening", zo staat in een tweet van het team van Max Verstappen te lezen.

1121820842747486208

A big blow for Pierre who has been ordered by the FIA to start Sunday’s #AzerbaijanGP from the pit lane after missing the weigh bridge when attacking pit entry for a practice pit stop during #FP2 😩🇦🇿 #F1 pic.twitter.com/Qn1Olr6s0P — Aston Martin Red Bull Racing (@redbullracing) 26 april 2019

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi