Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Red Bull verklaart waarom Verstappen toch een extra stop mocht maken

Max Verstappen moest en zou een pitstop maken voor de snelste ronde in de Grand Prix van Oostenrijk. Red Bull-adviseur Helmut Marko legt uit waarom ze toch maar groen licht hebben gegeven.

De overwinning op de Red Bull Ring was sowieso al in handen van Max Verstappen, maar alleen de zege was nog niet genoeg voor de Nederlander. Er was nog net genoeg ruimte om een extra pitstop te maken, zodat ook het extra puntje voor de snelste ronde gepakt kon worden.

Verstappen wilde een stop maken, maar in eerste instantie kreeg hij 'nee' te horen van zijn team. Na wat meer aandringen mocht hij toch naar binnen komen voor een setje softs, waarmee hij uiteindelijk ook de snelste ronde klokte en de race won. Helmut Marko legt uit hoe Red Bull er op dat moment naar keek.

"Het begon vijf minuten voor het einde van de race. Ik zei nee, we lagen zo zelfverzekerd vooraan", zo trapt hij af bij ORF. "Maar hij wilde andere banden en was niet te stoppen. Nu kan hij goed slapen", lacht de adviseur van het Oostenrijkse Formule 1-team.

Geen groot risico voor Red Bull

Hoewel Verstappen duidelijk het initiatief nam bij de laatste pitstop, legt Marko uit dat Red Bull geen enkel probleem zag in de stop. "We hebben het besproken en toestemming gegeven, dus er is geen probleem. Ik bedoel maar: we hebben een crew die de pitstop altijd in twee tot tweeënhalve seconde doet."

"De voorsprong was groot genoeg, dus er had iets buitengewoon mis moeten gaan (om in de problemen te komen, red.). We hadden nog een goede set zachte banden liggen, dus we hoefden niet echt iets te riskeren. Het zat in zijn hoofd en zo was het. We willen dat onze coureurs gelukkig zijn", zo sluit Marko af.

Formule 1 GP Oostenrijk 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Live Reacties na zwaarbevochten zege Verstappen in Imola