Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Alexander Albon

Red Bull verliest Albon definitief aan Williams

Nu dat Alexander Albon zijn Williams-contract heeft verlengd onder het mom van een 'multi-year contract' scheiden de wegen tussen Red Bull en Alexander Albon definitief. Althans, hij zal geen Red Bull-uitgeleende coureur zijn, maar een volwaardig Williams-coureur.

Albon Hungary
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Toen Alexander Albon eind 2020 bedankt werd door Red Bull voor zijn diensten als racecoureur bleef hij aan als test- en reservecoureur. En die hoedanigheid was hij belangrijk voor de wereldtitel van Max Verstappen in 2021, want hij spiegelde voortdurend dat wat Max Verstappen deed op het circuit in de simulator op zoek naar extra tijdwinst.

Voor 2022 stemde Red Bull er mee in Albon uit te lenen aan Williams, zodat hij weer competitieve meters kon maken, en dat deed de Brit tot op heden zeer verdienstelijk. Zo verdienstelijk zelfs dat Williams het contract vroegtijdig openbrak om het te verlengen.

"Red Bull nu als ieder andere team"

Nu de samenwerking tussen Williams en Albon verlengd wordt, komt Albon zonder Red Bull op eigen benen te staan, zo geeft hij in België aan ten overstaan van onder andere RacingNews365. "Ik ben nu definitief een Williams-coureur."

Als Albon daarna nogmaals wordt gevraagd of de deur naar Red Bull dicht is, geeft hij een tweeledig antwoord: "Red Bull is voor mij nu hetzelfde als ieder ander team. Natuurlijk zal er altijd naar coureurs gekeken worden op het moment dat een contract afloopt. Ik heb een goede relatie met Red Bull die stamt uit de tijd dat ik zo'n twaalf jaar oud was."

"Ik kan het dus met iedereen daar goed vinden, maar die wegen scheiden in zeker zin nu dus wel in dat opzicht dat ik nu op eigen benen komt te staan."

Ook interessant:

Ben jij sneller dan een F1-team? Speel de pitstop challenge en win vette prijzen!

Een F1-team wisselt in een slordige twee seconden vier banden. Hoe snel ben jij? En ben je sneller dan jouw vrienden? Check het nu!

Forbidden

Weddenschappen Alexander Albon

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP België 2022 RN365 Nieuwsdossier

3 reacties

Viaplay

Unibet
x
Lewis De vurige Red Bull-wens die Hamilton niet hardop uit wil spreken