Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Red Bull verliest groot talent aan Alpine

Jack Doohan is Red Bull-junior af en zal vanaf heden als Alpine-junior door het leven gaan.

Jack Doohan wordt alom beschouwd als een groot talent en zat daarom ook bij de Red Bull-junioropleiding. Vorig jaar werd hij tweede in de Formule 3-klassen en maakte hij aan het einde van het seizoen zijn debuut in de Formule 2. In Abu Dhabi kwalificeerde hij zich meteen als tweede.

Doohan maakt overstap naar Alpine

Toen Red Bull vorige maand haar line-up bekend maakte van de junioropleiding voor 2022, ontbrak de naam van Doohan echter zonder opgaaf van redenen. Nu wordt duidelijk waarom: de Australiër maakt de overstap naar Alpine. Volgend jaar zal hij wederom uitkomen in de Formule 2, waar hij uit zal komen voor het topteam UNI Virtuosi. Hij is in zijn nopjes met de overstap naar Alpine. "Al vanaf het begin van het jaar werk ik achter de schermen samen met Alpine. Ik ben heel blij dat ik nu deel uitmaak van het team. Ik hoop iedereen snel beter te leren kennen en mezelf meer thuis te voelen in de junioropleiding. De faciliteiten zijn geweldig en ik kan altijd terecht voor gesprekken of advies."

Doohan is niet alleen

Naast Doohan maakt ook Olli Caldwell vanaf dit jaar deel uit van het juniorprogramma van Alpine. Ook hij zal in de Formule 2 uitkomen voor UNI Virtuosi. De Brit eindigde vorig jaar als achtste in de Formule 3. Verder maken de Braziliaan Caio Collet en de Fransman Victor Martins net als vorig jaar deel uit van de opleiding. Zij zullen beide uitkomen in de Formule 3 namens respectievelijk het Nederlandse MP Motorsport en ART Grand Prix. Guanyu Zhou en Oscar Piastri zijn nu officieel geen junioren meer nu zij de volgende stap hebben gemaakt. Zhou komt in 2022 uit in de Formule 1 namens Alfa Romeo, terwijl Piastri de test- en reservecoureur is van het F1-team van Alpine.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"