© Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Red Bull verloor vier tienden op rechte stukken in Oostenrijk

11 jul. 2017 07:15 Ruud Dimmers 0 reacties
Het Formule 1 team van Red Bull heeft een groot deel van de achterstand van 1,5 seconde gedicht in de afgelopen races. In Oostenrijk liet Daniel Ricciardo een uitstekende snelheid zien tijdens de race. Achilleshiel van de Red Bull blijft nog de Renault motor, waarmee het behoorlijk wat tijd verliest op de rechte stukken.

Red Bull dicht het gat, maar komt nog vermogen tekort

Een maand geleden gaf er niemand binnen Red Bull een stuiver voor de kansen van het team op de (semi) snelle circuits van Canada, Baku en Oostenrijk. Desondanks wist het in alle races met Daniel Ricciardo op het podium te eindigen en in Baku zelfs te winnen. 

Op de Red Bull Ring gaf Daniel Ricciardo uiteindelijk slechts zes seconden toe op winnaar Valtteri Bottas. Iets dat erg hoopgevend is voor het team. Dr. Helmut Marko liet weten dat het team op de rechte stukken van de Red Bull Ring vier tienden verloor.

"We verliezen op alle rechte stukken bij elkaar vier tienden," laat Marko weten. In tegenstelling tot de Grand Prix van Azerbeidzjan, verscheen het team in Oostenrijk niet met een speciale achtervleugel aan de start.

Qua topsnelheid is het verschil al kleiner geworden dan voorheen, maar moet Red Bull nog altijd compromissen maken bij de afstelling van de RB13. Ricciardo en Verstappen waren goed voor 322 kilometer per uur, terwijl Hamilton de 328 kilometer per uur haalde.

Voor de GP's van Engeland en Hongarije zijn de verwachtingen hooggespannen. De circuits van Silverstone en de Hungaroring moeten goed bij de RB13 passen. Het is voor Max Verstappen te hopen dat zijn Red Bull eindelijk de gewenste betrouwbaarheid heeft.

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen