Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Red Bull: "Verstappen en Ricciardo krijgen dezelfde kansen"

Dat Daniel Ricciardo na dit seizoen bij Red Bull vertrekt wil niet zeggen dat hij niet langer meer dezelfde kansen krijgt binnen het team als Max Verstappen. Volgens teambaas Christian Horner worden beide coureurs tot het einde van het seizoen gelijk behandeld.

Max Verstappen is Daniel Ricciardo de laatste tijd overduidelijk de baas. In het kampioenschap heeft Max Verstappen zijn achterstand op de Australiër dan ook om weten te buigen in een voorsprong. Het verschil in performance heeft volgens Red Bull-teambaas Christian Horner echter niets te maken met een voorkeursbehandeling voor de Nederlander: "Nee, we focussen ons nu niet extra op Max Verstappen, absoluut niet", zo laat Horner in gesprek met Sky Sports F1 optekenen. "We streven voor beide rijders het best mogelijke resultaat na. Weekend na weekend krijgen ze dezelfde kansen en dat zal tot en met de Grand Prix van Abu Dhabi het geval blijven."

Ook al vertrekt Ricciardo over vijf races bij het team, zijn feedback is volgens Horner nog altijd van onschatbare waarde en alleen daarom verdient hij een eerlijke behandeling: "We proberen ook zo laat in het kampioenschap nog zoveel mogelijk te leren. Daniel helpt ons daarbij met zijn goede en nauwkeurige feedback. Het is dan ook niet zo dat Max Verstappen bijvoorbeeld meer nieuwe onderdelen tot zijn beschikking krijgt dan Daniel Ricciardo."

Viaplay
x
Max "Wolff zei tegen Verstappen: 'Neem Marko mee naar Mercedes'"