Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Red Bull: "Verstappen ontsnapte nipt aan uitvalbeurt tijdens zijn beste race van het jaar"

Max Verstappen kende een dominant jaar met vijftien zeges, maar het had niet veel gescheeld of het waren er 14 geweest. In de slotseconden van zijn meest dominante GP-zege van het seizoen hield zijn motor het namelijk nog net uit. Na enkele meters in het daaropvolgende Grand Prix-weekend, gaf deze echter wel de geest. De goden hielpen hem een handje, concludeert teambaas Horner.

Vijftien zeges in een jaar tijd. Het zijn ongelooflijke statistieken van Max Verstappen, die dit jaar de ene na de andere GP op zijn naam schreef. Als je alleen alle zeges van dit jaar pakt, dan zou de Red Bull-coureur zelfs al in de F1-top twintig aller tijden binnenkomen. Maar wat was zijn beste race? Die zwaarbevochten eerste zege van het jaar in Saoedi-Arabië? De masterclass in Imola? Het van zich afschudden van Carlos Sainz in Canada? De inhaalrace in Hongarije? De dominantie in België? Of misschien toch die mooie race in de Verenigde Staten? En dan hebben we nog niet eens de helft van zijn overwinningen opgenoemd.

De zege die bijna in duigen viel

Red Bull-teambaas Christian Horner hoeft niet lang na te denken over de beste race van Verstappen en Red Bull. De teambaas van de Oostenrijkse renstal wijst naar de Grand Prix van België, waar Verstappen won ondanks het feit dat hij ver achteraan moest starten na een motorwissel. "Spa was zijn meest dominante weekend", is hij stellig op de Britse tv. "Het was een verbluffend goede race op een circuit waar je in kon halen. Max reed volwassen, ontweek problemen bij de start van de race en wachtte rustig af. Daarna scheurde hij door het veld richting de voorkant en na een handvol ronden vocht hij alweer vooraan." Verstappen had volgens Horner overigens héél veel geluk in België. Hij ontsnapte namelijk maar nipt aan een uitvalbeurt, zo onthult de Brit. "De motor begaf het in de derde ronde van de eerste training in Zandvoort, een raceweekend later. Dat is het equivalent van een rondje Spa-Francorchamps. Als hij wat extra ronden had gedaan in de training of in de kwalificatie, dan was hij uitgevallen. De goden hielpen die dag een handje mee met aan epische overwinning."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi