Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Helmut Marko

Red Bull-verstoteling: "Marko kan misschien wat aardiger zijn"

Sergio Sette Camara was tot het einde van 2020 Red Bulls reservecoureur, maar zijn contract werd niet verlengd voor 2021. Toch koestert hij geen wrok tegen Red Bull of tegen Helmut Marko, die in zijn ogen overigens wel wat aardiger mag zijn.

Sergio Sette Camara stapt dit seizoen in in de Formule E, nadat hij vorig jaar nog bij Red Bull op de loonlijst stond als reservecoureur. Hij zit echter niet bij de pakken neer en sluit zelfs een terugkeer bij de Red Bull-familie niet uit.

"Als Helmut Marko (adviseur, maar ook talentscout van Red Bull, red.) ziet dat je je verbetert, kan hij je zomaar een tweede kans geven. Hij gaat immers altijd voor de beste coureurs, en vraagt dan ook nooit waarom iemand niet goed presteert. Zo werkt hij nu eenmaal en dat begrijp ik wel", aldus Sette Camara in gesprek met F1ingenerale.

Mocht hij zelf een dergelijke functie bekleden, dan zou hij de zaken toch anders aanpakken, zo overpeinst hij: "Hij kan soms wat aardiger zijn voor zijn coureurs, maar deze manier van werken werkt voor hem. Ik zou het echter anders doen."

"Maar waar het op neer komt is dat Red Bull fors investeert in het opleidingsprogramma. Ja, hij is anders, maar de opleiding is de beste die er is en de resultaten spreken voor zich, dus Marko levert gewoon goed werk. Hij heeft goede coureurs geïntroduceerd, zoals Max Verstappen, die een ster was in de Formule 3. Maar denk ook aan Daniel Ricciardo, Sebastian Vettel en nog vele anderen."

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Red Bull

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Wie o wie? Marko wijst Verstappens grootste concurrent aan voor GP Australië