Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Adrian Newey

'Red Bull-vertrek Newey voor GP Miami aangekondigd'

Het lijkt er sterk op dat Red Bull voorafgaand aan de Grand Prix van Miami gaat aankondigen dat topontwerper Adrian Newey aan het einde van het seizoen vertrekt. En die timing is opvallend, want het is een belangrijk raceweekend voor het team.

Adrian Newey
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Vorige week wist Auto, Motor und Sport te melden dat Adrian Newey bij Red Bull gaat vertrekken. De topontwerper zou niet blij zijn met de situatie binnen het team en zijn vertrekwens kenbaar hebben gemaakt. RacingNews365 heeft ook begrepen dat Newey aan het einde van het seizoen het team zal verlaten. Nu melden diverse media dat er voorafgaand aan de Grand Prix van Miami een aankondiging wordt verwacht.

Het is nog niet helemaal duidelijk onder welke voorwaarden Newey vertrekt. Zijn contract liep tot en met 2025 en normaal gesproken gaat een ontwerper van zijn statuur met gardening leave voordat hij bij een ander team aan de slag kan gaan. Zo voorkomt Red Bull dat Newey veel belangrijke en gevoelige informatie meeneemt. Ferrari of Aston Martin zouden op de handtekening van Newey azen.

De aankondiging zou echter iets langer op zich hebben laten wachten omdat Newey en Red Bull na al die jaren van samenwerking en successen goed willen overleggen hoe ze zijn vertrek gaan communiceren. Het bericht moet goed opgesteld worden om ook een duidelijk en positief signaal aan sponsoren en de buitenwereld af te geven.

De timing van de aankondiging zou overigens vrij opvallend zijn, want Red Bull gaat een belangrijk raceweekend tegemoet in Miami. De hoofdsponsor van het team, Oracle, komt uit de Verenigde Staten, waardoor een goede prestatie in Miami nog meer waarde heeft. Het lag daarom niet in de lijn der verwachting dat Red Bull zo'n aderlating op deze locatie zou mededelen. Toch lijkt het erop dat de aankondiging van Newey's vertrek snel gaat volgen.

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Italiaanse media loven 'magische' Verstappen: "Menselijke factor maakt het verschil"