Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Red Bull vertrouwt op de FIA en verwacht geen straf voor Verstappen

Volgens teambaas Christian Horner keek Max Verstappen puur uit nieuwsgierigheid naar de achtervleugel van Lewis Hamilton na afloop van de kwalificatie in Brazilië. Hij zou dan ook enorm verbaasd zijn als er een straf volgt voor de Nederlander en vertrouwt op de FIA.

Max Verstappen moet vrezen voor een straf tijdens het Grand Prix-weekend nadat hij na de kwalificatie de achtervleugel van Hamilton aanraakte en bekeek. Zijn teambaas, Christian Horner, ziet er geen kwaad in. "We hebben dat veel coureurs al zien doen", vertelt hij aan Sky Sports . "Soms kijken ze nou eenmaal naar de andere auto's, dat is alles wat het was. Hij was gewoon nieuwsgierig, meer niet."

Red Bull verwacht geen straf

Horner denkt niet dat er een straf zal volgen, omdat het in het verleden al vaker is gebeurd zonder dat er gevolgen waren voor de betrokken coureur. "We hebben in het verleden coureurs aan koppelingen zien zitten, we hebben onze voorvleugels getest zien worden en banden geduwd zien worden. Het is allemaal niet raar. Er is hiervoor nog nooit moeilijk over gedaan, er is niet eens over gediscussieerd." "We wachten op antwoord net als iedereen om te zien wat de uitkomst is. Ik zou heel erg verbaasd zijn... want er zijn zoveel precedenten, het is bijna standaard voor coureurs om de andere auto's te bekijken. Als je naar elk apart incident moet kijken, waar trek je dan de grens?"

Horner vertrouwt op de FIA

Red Bull gaat er vanuit dat de Nederlander dan ook een straf zal ontlopen en dat ze de logische keuze maken over een diskwalificatie voor Hamilton. "De rechtelijnsnelheid van Mercedes is erg indrukwekkend, dus misschien wilde Max daar naar kijken. Coureurs zijn nieuwsgierige beestjes soms, dat hebben we al vaak gezien. De FIA zij echter de politiemannen, zij moeten er over oordelen. De auto's moeten aan de regels voldoen en de FIA doet het goed." "De Mercedes-bolide is naar de stewards gestuurd omdat deze de test niet had doorstaan. Die test is vrij duidelijk. We hebben videobeelden gezien van de test, dus ik kan me niet inbeelden hoe de bolide er aan voldeed." "Het is vrij zwart/wit: het klopt of"het klopt niet. In 2012 hadden wij het ook met onze voorvleugel en moesten wij achteraan starten. Je hebt het recht om in protest te gaan als team, maar wij kozen er toen niet voor. We finishten toen ook nog in derde positie", aldus de teambaas van Max Verstappen.

Viaplay
x
Tv-rechten 'Formule 1 nog jarenlang te zien bij Viaplay'