Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Red Bull verwacht chaotische seizoensstart in Oostenrijk

Mocht het Formule 1-seizoen over een kleine twee maanden dan eindelijk van start gaan, dan kan het wel eens een flink aantal incidenten op de baan opleveren, zo denkt Red Bull-teambaas Christian Horner.

Op 5 juli 2020 zou dan eindelijk het Formule 1-geweld weer los moeten barsten op de Red Bull Ring in Oostenrijk. Het is dan ruim zeven maanden geleden dat de coureurs voor het laatst een Formule 1-race reden en bijna vijf maanden na afloop van de testdagen. Bij Red Bull-teambaas Christian Horner kriebelt het enorm om weer terug te gaan racen. "Het blijft en blijft maar jeuken", zo vertelt een gefrustreerde Horner tegenover The Guardian . "De strijder in je wil naar buiten om te gaan racen. Het is onnatuurlijk voor coureurs en de anderen in het team om niks te kunnen doen, terwijl er eigenlijk geracet had moeten worden", zo erkent de Brit, die al sinds jaar en dag aan het roer van het Red Bull-team staat. Zodra het circus weer van start gaat, zal het door die lange stille periode tussen de laatste races ook een chaotische boel worden, verwacht Horner: "Waarschijnlijk hebben de coureurs nog nooit zo'n lange tijd tussen races moeten wachten. Op een manier kan dat misschien wel gezond zijn, maar ik denk dat iedereen in juli erg onwennig zal zijn en er daardoor zeker een aantal incidenten plaats zullen vinden in Oostenrijk", zo voorspelt de teambaas een chaotisch raceweekend.

Luister hieronder naar de nieuwste F1-podcast van RacingNews365. Dacht je dat er in tijden van corona niets te bepraten valt? Daar denken autocoureur Tom Coronel, F1-journalist Ruud Dimmers en host Thomas van Groningen anders over. Corona, simracen, klantenauto's, alles komt voorbij!

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"