Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Red Bull verwacht meer van Verstappen: "Dat is het mooie van Max"

Max Verstappen verbrak in 2022 alle Red Bull-records en het lijkt alsof het bijna niet beter kan, maar tóch verwacht Red Bull weer net wat meer van de tweevoudig wereldkampioen.

Na 2022, het jaar waarin Max Verstappen 15 van de 22 Formule 1-overwinningen veroverde, lijkt het haast niet beter te kunnen gaan voor de tweevoudig wereldkampioen. Zelf liet hij ook al weten dat een recordjaar als '22 lastig wordt om weer te evenaren, laat staan te verbreken. Toch verwacht Red Bull-teambaas Christian Horner weer meer van Verstappen. De Britse teambaas legt uit waarom hij gelooft dat zijn coureur zich wederom kan verbeteren. "Ik denk dat hij met zijn 25-jarige leeftijd nog altijd in ontwikkeling is. En weet je, hij was in 2021 al uitstekend, maar in 2022 slaagde hij erin om het nóg beter te doen dan wat hij in '21 bereikte", zo looft Horner in gesprek met Auto, Motor und Sport . "En dat is het mooie van Max. Naarmate hij meer ervaring opdoet, is hij veelzijdiger geworden in zijn rijden en kan hij ongelooflijk goed met de druk omgaan. Ik denk dat wat hij tot nu toe bereikt heeft fenomenaal is."

Horner zeer tevreden over Red Bull-duo

Met de ervaren Sergio Perez naast Verstappen kan Horner haast niet meer tevreden zijn. De Red Bull-teambaas ziet stevige concurrentie in de Formule 1, maar vertrouwt op zijn coureursduo. Komend seizoen moeten Red Bull en Verstappen de wereldtitels verdedigen. Lukt dat met het duo Verstappen Perez? Horner is in ieder geval positief gezind als het gaat om de twee coureurs waarmee zijn team de strijd aangaat. "We hebben een geweldig coureursduo. Als je kijkt naar Mercedes, dan hebben ze twee sterke coureurs. Bij Ferrari is dat ook het geval. De top drie teams hebben het goed voor elkaar met de coureurs", aldus Horner.

Viaplay
x
Trucje Verstappen verklaart opzienbarend Red Bull-trucje