© Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Red Bull verwacht nog sneller te zijn in Engeland en Hongarije

11 jul. 2017 09:00 Ruud Dimmers 0 reacties
Voordat Red Bull aan het drieluik Canada, Baku en Oostenrijk begon, waren de verwachtingen laag gespannen. Het zouden drie moeilijke races worden en zelfs Force India werd gevreesd. Uiteindelijk brachten deze drie races twee derde plaatsen en één zege voor Daniel Ricciardo. Mocht Verstappen niet uitgevallen zijn dan zat er nog meer in.

Red Bull dicht het gat met Mercedes en Ferrari sneller dan verwacht

In Oostenrijk weerstond Ricciardo relatief makkelijk de druk van Lewis Hamilton in de slotfase. De Brit draaide zijn Mercedes-motor verder open om zo de derde plaats te kunnen pakken. Het mocht echter niet baten, want verder dan een aanval kwam de nummer twee uit het WK niet. Hamilton toonde zichzelf na afloop onder de indruk van de snelheid van de Red Bull.

Teambaas Horner is erg tevreden over de gemaakte progressie en verwacht dat er de komende races nog meer in zit. Met Silverstone en de Hungaroring als afsluiters van de eerste seizoenshelft lijken er kansen te liggen.

"Hamilton was niet in staat om Ricciardo te passeren, terwijl hij zijn kwalificatiemodus toe mocht passen in de slotfase. Dat leverde hem een halve seconde per ronde op, maar Daniel wist zijn positie te behouden."

Vorig jaar finishte Verstappen als tweede in Engeland en wist Ricciardo beslag te leggen op de derde positie in Hongarije. Dit jaar zou een herhaling daarvan welkom zijn, zeker voor de geplaagde Nederlander.

"De komende races komen we op de meer conventionele circuits die ons beter moeten liggen. Ik verwacht dat we het gat verder kunnen verkleinen. In Oostenrijk finishte Daniel binnen tien seconden van de winnaar."

"Iedereen werkt hard in de fabriek om nog meer snelheid te halen uit de auto en we hopen dat we ook op motorisch gebied progressie blijven boeken."

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen