© Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Red Bull: Geklaag Mercedes en Ferrari over nieuwe motoren is politiek spel

10 nov. 2017 10:15 Wanda Bisschop 0 reacties
Onlangs presenteerde Liberty Media haar plannen voor de nieuwe motorregels die vanaf 2021 van kracht worden. Natuurlijk leidde dit direct tot een storm van kritiek waarbij vooral Ferrari haar ongenoegen uitte en dreigde om de Formule 1 te verlaten.

Red Bull hoopt dat Liberty Media vasthoudt aan eigen plan

Zoals het nu lijkt, blijft de 1.6 liter V6-turbo motor maar dan zonder de MGU-H maar wel met een krachtiger MGU-K. Ook moeten er meer standaardonderdelen komen zodat de kosten voor de teams omlaag worden gebracht.

Tot nu toe zijn de verschillende motorfabrikanten nog niet echt enthousiast over de nieuwe plannen van Liberty Media. Teambaas Horner laat namens Red Bull weten dat hij verwacht dat met name Ferrari en Mercedes een politiek spelletje spelen.

Aan Autosport verduidelijkt de teambaas van Verstappen en Ricciardo zijn mening hierover.

"Volgens mij zijn een paar fabrikanten gewoon overvallen door het nieuws. Ze waren volgens mij niet blij dat het nu als een voldongen feit is gebracht. De plannen waren totaal niet nieuw voor ons want alles was al individueel besproken of via de media uitgelekt. Dat ze tegensputteren was ook wel te verwachten. Het hoort er ook bij natuurlijk."

Horner baalt er vooral van dat Mercedes en Ferrari een front vormen op dit gebied.

"Het is soms totaal niet duidelijk wie welk team is of wie welk team leidt. Ferrari en Mercedes zitten op dat gebied altijd op één lijn."

Horner benadrukt tenslotte nog dat hij onder de indruk is van de manier waarop Liberty Media nu de scepter zwaait. Hij hoopt dan ook dat de nieuwe eigenaren van de Formule 1 vasthouden aan hun eigen plannen.

"Ross Brawn ken ik als iemand die alles uitvoerig analyseert en onderzoekt voordat hij iets doorvoert. Ik hoop dan ook dat Liberty Media haar eigen koers blijf varen. De Formule 1 heeft er helaas een gewoonte van gemaakt om dingen via de media te regelen, dat is ook onderdeel van de show natuurlijk. De manier waarop Liberty Media het tot nu heeft aangepakt, vind ik erg indrukwekkend. Ze geven niet zomaar toe."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen