Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Red Bull verwacht 'rollercoaster-rit' met Renault dit seizoen

De relatie tussen Red Bull en motorleverancier Renault wisselt met de week. Na de GP van Bahrein en de zaterdag in China was de sfeer gespannen. Een dag later was er vreugde toen Ricciardo de GP van China won.

Red Bull-teambaas Christian Horner noemt de relatie met Renault een rollercoaster. Sinds de introductie van de hybride V6-motoren kan de Franse motorleverancier niet meekomen met Ferrari en Mercedes, tot ongenoegen van Red Bull. " We zitten al vijf jaar in deze achtbaan. Soms zit er ineens een looping in het traject. De rollercoasterrit gaat nog altijd door." "Daniel had het een probleem met zijn energy story in Bahrein en had een turbo probleem in China waardoor hij veel tijd verloor. Je komt wel op het punt dat je jezelf afvraagt wat het volgende is", laat Horner weten.

De problemen zorgden ervoor dat Ricciardo maar net op tijd deel kon nemen aan de kwalificatie. Uiteindelijk kwalificeerde hij zichzelf als zesde, maar won een dag later de GP van China. Daarmee was het achtbaanritje compleet. Door alle problemen staat Ricciardo voor diverse motorcomponenten al direct op scherp. Bij een volgende vervanging van een aantal van deze delen van de powerunit volgt al direct een gridstraf. Met nog achttien races te gaan, zijn gridstraffen daarmee onvermijdelijk.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"