Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Sergio Perez

Red Bull verwijst bijzonder argument Perez direct naar de prullenbak

Sergio Perez zei eerder deze week dat een auto die gedurende het jaar niet zoveel verandert hem een stabielere basis moet geven en dichter bij Max Verstappen moet brengen. Teambaas Christian Horner reageert.

Perez Qatar
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Het seizoen voor Sergio Perez begon nog zo mooi. Na vier races had hij twee keer gewonnen en leek hij voor het eerst echt de strijd aan te kunnen gaan met Red Bull-teamgenoot Max Verstappen. Het verhaal erna is bekend. Verstappen zette een ongelofelijke serie neer van tien zeges op rij en legde daarmee de basis van een van de dominantste wereldtitels in de geschiedenis van de Formule 1.

Perez stapelde fout op fout, worstelde met zijn vorm en zelfvertrouwen en kwam nimmer meer in de buurt van Verstappen. Desondanks staat hij nog altijd tweede in de WK-stand, te meer omdat de concurrentie steeds van samenstelling wisselt. Dan is het Aston Martin, dan weer Ferrari en nu toont vooral McLaren zich sterk. Maar dat Perez niet tevreden is met zijn prestaties dit seizoen, dat is duidelijk.

Zelf geeft de Mexicaan aan te weten wat er nodig is om echt de concurrentie met Verstappen aan te gaan volgend seizoen. "Ik denk een meer consistente basis gedurende het seizoen. En het hebben van een auto die het hele jaar door niet zo veel verandert."

Teambaas Christian Horner is het niet eens met de bewering van Perez dat de wagen veel veranderd is gedurende het seizoen. "Er is niet echt veel fundamenteel veranderd. Ik denk dat je kunt zien dat hij een beetje in een negatieve spiraal terecht is gekomen. Daar moet hij gewoon de rem op zien te zetten", zegt Horner bij Sky Sports.

"Deze periode moet hij gebruiken om sterk terug te komen in Austin, ook een sprintweekend. Hij moet echt aanvallen en doen wat hij het beste kan en dan het beste uit zichzelf halen, zoals hij dat aan het begin van het jaar deed."

Verstappen is dit weekend de grote favoriet voor de winst in Italië! Als hij de race wint betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Mercedes Hamilton wijst eigen vervanger aan: "Ik zou hem kiezen"