Red Bull verzorgt shakedown nieuwe bolide tegelijk met Mercedes

Het wordt aankomende woensdag gezellig druk op en rond het circuit van Silverstone. Zowel Mercedes als Red Bull presenteert de nieuwe 2019-bolide, waarna beide teams een shakedown voltooien.

Op de dag waarop naast Mercedes en Red Bull ook Racing Point de nieuwe auto onthult, is Silverstone het decor van de shakedown van Red Bulls nieuwe RB15 en de Mercedes W10. Of het dan niet erg druk wordt op de baan met twee shakedowns, die onder het mom van een filmdag afgewerkt worden?

"Nee hoor, we rijden ieder op een ander deel van de baan met onze nieuwe bolides", zo laat Helmut Marko in gesprek met Auto Bild weten. "Op dat vlak verwacht ik dan ook geen logistieke problemen."

Racing Point, dat de nieuwe bolide ver van Silverstone in Toronto presenteert, merkte op social media al op dat woensdag 13 februari een wel erg drukke dag is qua presentaties. Red Bull kwam daar als laatste bij, hetgeen kan doen vermoeden dat het team iets van de aandacht en glans van de Mercedes-presentatie weg wil nemen.

"We hebben niet opzettelijk voor deze dag gekozen", wijst Marko die geruchten van de hand. "Onze auto was toevallig twee dagen later dan gepland klaar en dus kwam het zo uit."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen