Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Red Bull vindt oplossing voor Perez-probleem zonder Verstappen te benadelen

Helmut Marko blikt terug op uiterst succesvolle testdagen voor Red Bull, maar van een jubelstemming is bij hem absoluut nog geen sprake. Wel is hij optimistisch over een specifiek aspect, wijst hij alvast de top vijf teams aan en heeft hij goed nieuws voor Perez.

Verstappen Perez
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Red Bull blikt terug op enkele zeer succesvolle testdagen. Ook Helmut Marko was zeer te spreken over het verloop van de testdriedaagse in Bahrei, zo vertelt hij voor de camera van het Duitse Sky.

"We zijn heel blij met de testdagen en hoe deze zijn verlopen. Er was slechts een probleem en dat was slechts een klein probleem", zo doelt hij ongetwijfeld op het probleem dat Verstappen op vrijdag binnen hield.

Optimisme

Red Bull zette met afstand de snelste ronde van de testdagen neer, maar Marko wil daar niet te veel aandacht aan besteden. Het liefst kijkt hij naar de racesimulatie. Die was volgens hem goed, heel goed.

"We weten echter niet hoe de concurrentie er voor staat en hoeveel brandstof zij aan boord hadden tijdens de snelle runs. Als zij zwaarder waren dan wij, dan zijn de tijden relatief. De testdagen hebben echter wel aangetoond dat we betrouwbaar en snel zijn."

"Wat ons vooral optimistisch stemt, waren beide longruns, zowel die van Verstappen als die van Perez. Die longruns waren namelijk duidelijk minstens zo snel als de longruns van onze concurrenten."

Details

Het ging bij Red Bull de afgelopen drie dagen zo goed, dat men eigenlijk alleen maar bezig is geweest met de details. De basis was vanaf de eerste seconde goed, waardoor Verstappen en Perez over een week als het goed is met een tot in de puntjes afgestelde RB19 aan de start staan.

"Omdat we zo'n perfecte start van de testdagen hebben gehad, hebben we eigenlijk drie dagen lang aan de details van de afstelling kunnen werken", zo vertelt Marko.

"Wat er nu nog aankomt, als we alle data hebben bestudeerd, dat gaat het echt om de fijne details. Daarbij kijken we zowel naar de kwalificatie als naar de race. Over een snelle ronde denken we dat Ferrari zeker nog sneller kan, dus wij gaan daar de komende week ook zeker nog naar kijken."

Kijkend naar de concurrentie, heeft de Red Bull-adviseur de top vijf al ongeveer in zijn hoofd zitten. "De top drie blijft denk ik hetzelfde. Aston Martin heeft de grootste stap gezet, maar ik denk ook dat Alpine kan verrassen."

			© RN365/Michael Potts
	© RN365/Michael Potts

Verstappen vs. Perez

Vorig jaar delfde Perez met afstand het onderspit ten opzichte van Verstappen. In het begin viel dat nog mee, maar toen het seizoen eenmaal goed op gang was, liet de Nederlander niets heel van zijn teamgenoot.

Checo zei zich niet helemaal comfortabel (meer) te voelen in de RB18. Hoe zit dat dit jaar? Volgens Marko is er goed nieuws voor de Mexicaan. "Je moet de problemen van Perez relativeren."

"Vorig seizoen hadden we een auto waarmee Checo aan het begin van het jaar heel goed om kon gaan, maar naar mate deze verder ontwikkeld werd, werd Verstappen juist steeds meer tevreden met de auto."

"Het verschil is dat Verstappen van een sterke voorkant houdt, eentje die echt scherp instuurt. Wat dat betreft is Perez daarentegen net wat anders. Hij houdt van een rustigere bolide", schetst de Oostenrijker, die goed nieuws heeft voor Checo.

"Dit jaar lijken we echter een oplossing te hebben gevonden, waardoor beide coureurs van hun eigen kwaliteiten gebruik kunnen maken", aldus Marko, zonder dat hij vertelt hoe Red Bull dat op heeft weten te lossen.

Ook interessant:

De geheimen van Verstappens nieuwe Red Bull onthuld

Eindelijk ging het doek van de RB19. De nieuwe bolide van Verstappen en Perez werd lang geheim gehouden en we zien nu waarom.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Sergio Perez

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 wintertest Bahrein 2023 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Verstappen moet oppassen voor overmoedige Perez