Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Red Bull vol vertrouwen na eerste testdag: "Hebben meer gedaan dan gepland"

Een enorm aantal van 168 ronden wist Max Verstappen namens Red Bull af te werken tijdens de eerste testdag van het seizoen. Het geplande testprogramma is dan ook in zijn geheel afgewerkt. Zelfs meer dan dat, meent het Oostenrijkse team.

Verstappen barcelona dag 1
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Nadat Max Verstappen zijn 168ste ronde had afgewerkt werd om 18:00 uur de finishvlag gezwaaid op het Circuit de Barcelona-Catalunya. De eerste testdag kwam tot een einde. Verstappen had individueel de meeste ronden afgewerkt en wat betreft de teams wist alleen Mercedes vijf ronden meer te rijden dan Red Bull.

Na afloop kijkt de renstal van Verstappen dan ook terug op een zeer geslaagde eerste testdag, waarop zonder problemen alles volgens planning is verlopen: "We hebben een enorm goede dag achter de rug", zo claimt de opgewekte Head of Race Engineering, Guillaume Rocquelin op woensdagavond.

"Dit jaar hebben we slechts zes dagen in plaats van acht dagen om te testen, dus we hebben ons testprogramma iets anders moeten inrichten. We focussen daarom op iets langere runs dan normaal om zo ons programma af te kunnen werken. Het is niet altijd even makkelijk, aangezien de condities in Barcelona - het is eigenlijk net wat te koud - niet ideaal zijn."

"Desalniettemin hebben we vandaag ons gehele geplande programma af kunnen werken en zelfs meer dan dat. Dat geeft een erg bemoedigend gevoel. We hebben met Verstappen nu dan ook een tevreden, maar ook uitgeputte coureur en tevens hebben we veel informatie om te bestuderen. Al met al een positieve start voor ons."

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Verstappen terecht kritisch op dominant Red Bull