Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

"Red Bull volgt nu achter zeer snelle Ferrari"

Franz Tost meent dat Red Bull in de Formule 1-tests op het circuit van Barcelona nu beter voor de dag komt dan Mercedes. Dat zei de teambaas van Toro Rosso op de helft van de eerste testweek.

Tost stelt dat Ferrari nu een behoorlijke voorsprong heeft op de rest van het veld, zo liet de Oostenrijker weten via F1 TV: "Ferrari is erg sterk, de auto daar ligt voor op de rest. Ik denk dat ze wel zo'n vier á vijf tienden van een seconde per ronde sneller zijn."

"Red Bull is ook sterk. Daarna volgt de Mercedes, die lijkt wat minder stabiel rondom de apex van de bochten. De Ferrari heeft een heel goede wegligging, daarmee kunnen de coureurs heel vroeg op het gas." Volgens de leider van het opleidingsteam van Red Bull spelen ook de omstandigheden in Barcelona een belangrijke rol: "De lage temperaturen zijn mogelijk in voordeel van Ferrari, evenals de relatief weinige hoeveelheid wind." Daarnast denkt Tost dat zijn eigen renstal net als vorig jaar ook in 2019 met zeer veel concurrentie te maken zal hebben: "In het middenveld is het erg spannend, alles zit dicht bij elkaar als we kijken naar Alfa Romeo, Haas, Renault, McLaren en Racing Point. Wij moeten er met Toro Rosso alles aan doen om te zorgen dat wij die teams voor blijven.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi