Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Red Bull voorkwam uitvalbeurt Verstappen: "Motor was anders kapot gegaan"

Max Verstappen zegevierde in Hongarije, mede doordat het team besloot om zijn volledige motor voor aanvang van de Grand Prix te wisselen. Op zaterdag kampte de Nederlander met een technisch probleem. In eerste instantie leek dat klein, maar na inspectie bleek het groter dan gedacht.

Verstappen Leclerc
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Na de problemen bij Max Verstappen op zaterdag en de inspectie van zijn motor besloot het team volop onderdelen van de power unit te wisselen. Dit deed het ook uit voorzorg bij Sergio Perez. Het bleek de juiste keuze, want teambaas Christian Horner liet weten dat Verstappen anders zeker was uitgevallen.

"We wisselden de power unit, omdat er een onderdeel zaterdag kapot was gegaan bij Max. Achteraf gezien zijn we erg blij dat het onderdeel zaterdag kapot ging, want anders was de motor twaalf kilometer later op weg naar de grid kapot gegaan", analyseert Horner in gesprek met onder meer RacingNews365.

"We vervingen de volledige power unit in plaats van te proberen deze te repareren. Uit voorzorg vervingen we ook de power unit bij Checo."

Horner liet ook weten dat de motor die zaterdag stuk ging nog wel gerepareerd kan worden en door Verstappen later dit seizoen 'gewoon' te gebruiken is. De Nederlander is nu bezig aan zijn derde en laatste motor die hij zonder gridstraf kan gebruiken.

Verstappen had koppelingsprobleem tijdens de race

Verstappen kampte tijdens de race met oplopende temperaturen en een probleem met de koppeling toen hij achter Carlos Sainz zat. Na het aanpassen van diverse settings werd het probleem deels verholpen.

"We hebben een issue met de koppeling bij max zijn auto, dat hij wist te managen. De temperaturen liepen wat te hoog op. Dat was ook waarom we hem een gaatje lieten vallen ten opzichte van Carlos na de eerste stop."

"Maar toen we hem vrijlieten, nadat het koppelingsprobleem onder controle was, had hij een geweldige snelheid", glundert Horner.

Ook interessant:

Weergaloze Verstappen heeft Leclerc bijna op de knieën

Wat een race! In de nieuwste RN365-podcast blikken Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk terug op de knotsgekke GP van Hongarije, met het falende Ferrari en de schitterende Verstappen en meer als onderwerpen. Beluister 'm snel!

Formule 1 GP Hongarije 2022 RN365 Nieuwsdossier

13 reacties

Viaplay
x
Breaking FIA presenteert nieuwe motorregels in de Formule 1