Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Red Bull voorspelt grote uitdaging voor Verstappen: "Maar Godzijdank niet zoals toen"

Max Verstappen opent deze zondag de jacht op zijn zestiende Grands Prix-zege van het jaar. Het wordt geen makkelijke klus, denkt Helmut Marko. Gelukkig is de spanning wat minder dan vorig jaar.

Na een succesvolle zaterdag begint Red Bull de GP van Abu Dhabi op zondag in de best mogelijke uitgangspositie. Max Verstappen staat namelijk op poleposition, met teamgenoot Sergio Perez naast zich. Helmut Marko denkt dat Red Bull goede papieren heeft, al durft hij bij ServusTV niet te roepen dat de overwinning al zo goed als binnen is. "Onze longruns waren zeer goed. Zowel qua snelheid als qua bandenslijtage hebben wij de beste indruk achtergelaten. Maar goed, de race is natuurlijk weer heel wat anders dan de vrije trainingen." "De start moet eerst namelijk nog goed aflopen. Over een enkele ronde heeft Ferrari zich van de vrijdag naar de zaterdag bovendien sterk verbeterd en in de race moeten we waarschijnlijk ook weer met Mercedes rekening houden."

Mercedes een gevaar

Alhoewel Mercedes op plek vijf en zes start, acht hij ze minstens zo'n groot gevaar als de Ferrari-coureurs, die op de plekken drie en vier op de startgrid staan. "Als het op de snelle rondes aankwam, hadden we niet te vrezen van Mercedes. Als ze zoals gewoonlijk echter beter zijn qua bandenslijtage - en hun auto's zijn enorm betrouwbaar - dan vormen ze altijd een gevaar." Hoe dan ook wordt het een spannende zondag, maar zo spannend als vorig jaar gaat het gelukkig niet worden, grapt Marko, waarmee hij doelt op de zenuwslopende titelstrijd die in de laatste ronde van de laatste race werd beslist. "De druk is niet zo immens als vorig jaar, maar het is en blijft een Grand Prix. Winnen is altijd een uitdaging, dus er is nog steeds iets om voor te strijden. Godzijdank is de uitdaging niet zo groot als vorig jaar."

Viaplay
x
Verstappen Verstappen geëerd met plekje in uiterst exclusieve wereldlijst