Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Red Bull 'wanhopig op zoek naar antwoorden' over teamgenoot Verstappen

Red Bull-teambaas Christian Horner geeft toe dat men wanhopig op zoek is naar antwoorden als het gaat om de coureursline-up van Red Bull. Hij wijst daarbij naar Ferrari en McLaren.

Perez Singapore
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Red Bull houdt inmiddels al weer enkele jaren vast aan het rijdersduo Max Verstappen/Sergio Perez. Maar de positie van de Mexicaan is zelden onomstreden geweest. Jaarlijks zijn er twijfels over zijn presteren, met 2024 als dieptepunt. Hij staat met 144 punten slechts achtste in het WK, daar waar Max Verstappen als lijstaanvoerder nog steeds een ruime voorsprong van 52 punten verdedigt.

Perez gaat kopje onder in 2024 en hoewel het team weigert hem aan de kant te schuiven, geeft teambaas Christian Horner toe dat men wel degelijk met de handen in het haar zit.

"We zijn wanhopig op zoek naar antwoorden", zo wordt hij geciteerd door Motorsport.com. "Als je kijkt naar onze concurrenten, dan zal Ferrari volgend jaar sterk zijn met Lewis Hamilton en Charles Leclerc, terwijl ook McLaren met Lando Norris en Oscar Piastri sterk voor de dag zal komen."

"Wij moeten er voor zorgen dat er niet zo'n groot gat bestaat tussen onze eigen coureurs, want dat kan je je simpelweg niet veroorloven", zo vervolgt hij. Natuurlijk doelend op een stukje prestige, maar ook op het financiële aspect. Elke positie winst of verlies in het constructeurs-WK levert een team immers 9 miljoen dollar meer of minder op. 

Perez heeft een contract op zak voor 2025, maar daarin zouden de nodige prestatieclausules staan, clausules waar hij in zijn eigen voordeel momenteel niet aan lijkt te voldoen. Inmiddels heeft men voor het eerst echt Yuki Tsunoda ook als kanshebber genoemd en de laatste races van 2024 worden in het geval van Liam Lawson ook gezien als een kans om zich te bewijzen als potentiële Red Bull-kandidaat.

Ook interessant:

De Grand Prix van de Verenigde Staten wordt cruciaal voor Max Verstappen en Red Bull, vooral wegens een langverwachte update. Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk bespreken het in een kakelverse RacingNews365 Formule 1-podcast!

We verloten maar liefst 10 schaalmodellen en 10 caps onder onze YouTube-abonnees! Maak nu kans op één van deze prijzen door je te abonneren op ons YouTube-kanaal én te reageren onder de video via de onderstaande knop.

Abonneer, reageer en win!

Praat mee!

Viaplay
x
Vettel & Schumacher Duits superteam aan de start in Australië