© Getty Images / Red Bull

Nieuwsoverzicht

Red Bull: 'We kunnen Vettel pakken voor de zege in Singapore'

16 sep. 2017 17:05 Wanda Bisschop 0 reacties
Red Bull Racing reisde met hoge verwachtingen af naar Singapore. Op het snelle stratencircuit moest het gaan gebeuren. Zowel Verstappen als Ricciardo gingen dan ook voortvarend van start in Singapore. Echter, in de allesbeslissende fase van de kwalificatie was het toch weer Vettel die het snelste was van iedereen.

Christian Horner baalt van mislopen pole maar verwacht een spannende race

Daniel Ricciardo was het snelste in de vrije trainingen op de vrijdag. Zijn teamgenoot Verstappen schreef de derde vrije training op zijn naam en klokte ook tijdens Q1 en Q2 de snelste tijd. De hartslag in het kamp van Red Bull schoot dan ook ongetwijfeld omhoog.

Niet eerder was de kans op pole zo groot. Helaas pakte het net anders uit en ging Vettel er met een nagenoeg perfecte rondje mee vandoor. Verstappen houdt hem op de eerste startrij gezelschap door de tweede tijd te noteren. Ricciardo legde beslag op de derde tijd.

Horner had graag één van zijn coureurs op pole gezien maar is desondanks een trotse teambaas.

"Helaas lukte het net niet in de belangrijkste sessie. Onze rijders hebben echt alles uit de auto gehaald maar dat laatste beetje extra's ontbreekt helaas. Ferrari is op het rechte stuk zo'n 5 km per uur sneller, dus hier moeten we het mee doen."

Horner ziet dan ook zeker wel kansen in de race. Vooral omdat de longruns van het team er goed uit zagen.

"De race wordt gewonnen op zondag, niet op zaterdag. We moeten zorgen voor een goede start zodat we het Sebastian lastig kunnen maken. Daarbij komt, wij hebben niks te verliezen terwijl Sebastian niet teveel risico's kan nemen met het oog op het kampioenschap. Onze snelheid zag er zeer goed uit dus met P2 en P3 hebben we een goede startpositie voor de race."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen