© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Red Bull: 'We verliezen de race tijdens de kwalificatie'

19 mei 2018 08:00 Wanda Bisschop 0 reacties
Na vijf races staat het team van Max Verstappen en Daniel Ricciardo op ruime achterstand van Mercedes en Ferrari bij de constructeurs. Teambaas Horner is ervan overtuigd dat de stand compleet anders was als zijn coureurs niet min of meer veroordeeld zijn tot de derde startrij.

Red Bull heeft competitieve auto in de race

"We hebben een ontzettende goede auto dit jaar en het team levert geweldig werk bij de pitstops. Ook strategisch gezien doen we het goed maar we lopen steeds weer tegen hetzelfde probleem aan," aldus Horner in gesprek met Speedweek.

In tegenstelling tot Mercedes en Ferrari beschikt Red Bull niet over een kwalificatiemodus en volgens Horner breekt hun dat elk raceweekend op.

"We staan op de grid continu te ver naar achteren waardoor onze coureurs behoorlijk onder druk staan. Ze rijden aldoor op de limiet om het maximale eruit te halen. In de huidige Formule 1 bepaalt de startpositie grotendeels het resultaat. We kunnen daarom niet dezelfde prestaties leveren als onze concurrenten, dat is een groot nadeel."

Toch lukt het de Red Bull coureurs vaak wel om hoger dan hun startpositie te eindigen. Volgens Horner geeft dat duidelijk aan hoe snel de RB14 is tijdens de races.

"We hebben inderdaad een goede racepace. In Spanje was onze auto net zo snel als de Mercedes van Hamilton, vooral in het tweede deel van de race. Probleem is alleen dat als je vast zit in het verkeer zoals wat Max overkwam in Spanje dat je dan gemakkelijk je auto kunt beschadigen. Dat heb je minder als je vooraan rijdt."

Ondanks dat de Bulls tegen een enorme achterstand aankijken, is Horner positief over het huidige seizoen.

"Ons jaar is zeker niet slecht. We moeten deze lijn doorzetten en ons verder ontwikkelen."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen