Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Red Bull wijkt af van Hamilton en Ferrari-coureurs met bandenkeuze GP VS

Max Verstappen gaat voor een andere bandenstrategie dan zijn voornaamste rivalen richting de Grand Prix van de VS, één week na die van Mexico. De Nederlander van Red Bull geeft meer voorkeur aan een andere compound.

Uit het overzicht van bandenselecties, dat Pirelli voorafgaand aan GP's kenden, blijkt dat Max Verstappen en Alexander Albon vooral verwachten zachte en medium-banden te gebruiken op het Circuit of the Americas. Daarvan hebben ze respectievelijk elk acht en vier sets mee, tegenover slechts één set harde banden, tot hun beschikking tijdens de Grand Prix van de VS. Lewis Hamilton kiest daarentegen voor voor twee setjes hard en drie mediums; Mercedes-teamgenoot Valtteri Bottas ligt hier wél in lijn met de Red Bull-rijders. Bij Ferrari neemt Sebastian Vettel een extra setje hard rubber mee naast drie mediums, Charles Leclerc verkiest in plaats daarvan een extra zachte band. De meest opvallende afwijking komt op naam van Nico Hulkenberg: de Duitser van Renault neemt slechts één set mediums en twee harde sets mee en vertrouwt daarmee vrijwel volledig op de zachte compound.

Alles weten over de komende Grand Prix van Mexico en de kansen van Max Verstappen? Luister de nieuwe Formule 1-podcast van RacingNews365, met Tim Coronel, Jeroen van Inkel en Joe van Burik.

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'