Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Red Bull wil contracten Max Verstappen en Ricciardo tot en met 2020 verlengen

Het Formule 1 team van Red Bull Racing is er veel aangelegen om het huidige rijdersduo Verstappen en Ricciardo te behouden voor de toekomst. Daarbij moet het opboksen tegen de interesse van Ferrari en Mercedes.

Red Bull wil zich wapenen tegen de grote belangstelling voor Max Verstappen en Daniel Ricciardo. Het rijdersduo staat in de belangstelling van Ferrari en Mercedes. Met het aflopende contract van Ricciardo eind 2018 en de mogelijkheid dat Verstappen het team ook verlaat, dreigt een leegloop. Eind 2018 komen daarnaast ook Alonso en Hamilton beschikbaar, evenals het jonge talent Esteban Ocon. De contracten van Bottas en Raikkonen lopen eveneens af. Kortom, genoeg te kiezen voor de topteams. Teambaas Christian Horner laat weten dat Red Bull er alles aangelegen is om het snelste rijdersduo van de F1 te behouden. " Het contract met Daniel loopt eind 2018 af en dan heeft hij vijf jaar doorgebracht bij Red Bull. Wij hebben absoluut de intentie om Verstappen en Ricciardo langer te behouden, laten we zeggen tot minimaal 2020."

Eerder werd al gemeld dat Max Verstappen 10 miljoen aan bonus kan ontvangen als hij zijn contract verlengd. De concurrentie van Ferrari en Mercedes is groot, want zij bereiden een mega miljoenendeal voor . Mocht Verstappen en/of Ricciardo vertrekken dan is Carlos Sainz de gedroomde opvolger. " Sainz houden we als optie achter de hand, mocht een van de coureurs na 2018 niet meer bij ons rijden. We willen echter doorgaan met Ricciardo en Verstappen. De beide coureurs voelen zich prima thuis bij het team."

Viaplay
x
Max "Wolff zei tegen Verstappen: 'Neem Marko mee naar Mercedes'"