© Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Red Bull wil dat Max Verstappen jongste wereldkampioen ooit wordt

08 jul. 2017 10:04 Ruud Dimmers 0 reacties
De grote baas van Red Bull, Dieter Mateschitz, opereert vaak op de achtergrond maar deze week gaf hij een interview. Niet over zijn bedrijf Red Bull, maar wel over zijn Formule 1 team. Max Verstappen is voor hem onlosmakelijk verbonden met de toekomst van de renstal en het ultieme doel? Binnen twee jaar wereldkampioen worden.

Mateschitz:'Doel is dat Max Verstappen binnen twee jaar wereldkampioen is

In een interview met De Telegraaf windt Mateschitz er geen doekjes om. Hij behaalde grote successen met Sebastian Vettel, de jonge kampioen tot op heden, maar wil dat verbreken met Max Verstappen. De Nederlander is nu pas 19 jaar en heeft nog wel een paar jaar. Vettel was 23 jaar en 134 dagen oud toen hij in 2010 zijn eerste wereldtitel behaalde.

In 2017 zal de titel er niet in zitten, wat betekent dat Verstappen uiterlijk in 2019 wereldkampioen moet worden in de leeftijd van 22 jaar om dat record te verbreken.

Mateschitz is erg uitgesproken over zijn grote droom: "Wil je weten wat mijn ultieme droom is in de Formule 1? Dat Max met Red Bull Racing de jongste wereldkampioen Formule 1 in de geschiedenis wordt. We hebben nog twee jaar de tijd om dat doel te bereiken." 

In Baku zagen we een gefrustreerde Max Verstappen na zijn vierde uitvalbeurt in zes races. De Nederlander stond na afloop de pers niet te woord en moest even stoom afblazen. Logisch, aldus Mateschitz.

"Ik begrijp dat volledig. Maar het lijkt wel alsof Max vanwege zijn sterke persoonlijkheid gemakkelijker om kan gaan met zijn tegenslagen dan het team of ik persoonlijk."

"Bijna alles wat dit seizoen kon gebeuren is hem ook overkomen. Oververhitte remmen in Bahrein, een startcrash buiten zijn schuld in Barcelona. Vervolgens een kapotte accu in Canada en motorproblemen in Baku. Vier uitvalbeurten van het type waar je normaal gesproken jaren over doet."

Daar waar Max alle pech had, wat het teamgenoot Ricciardo die vier keer op rij op het podium stond. In de WK-stand staat hij ruim voor Verstappen, maar als je de verloren WK-punten meeneemt was dit heel anders.

"Max lag in alle vier de races op podiumkoers. We hebben berekend dat hij minstens vijftig tot zestig punten verloren heeft door zijn uitvalbeurten."

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen