Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Red Bull wil einde maken aan periode van droogte in Abu Dhabi

Het Formule 1-team van Red Bull staat al jarenlang droog in Abu Dhabi. Sinds de introductie van de hybride V6-motoren in 2014 wist geen van de Red Bull-coureurs een podium te behalen.

Het is de tiende keer dat de Formule 1 het Yas Marina-circuit aandoet. Prachtig gelegen net buiten het centrum van Abu Dhabi, en op een paar miljoen meer of minder werd bij de aanleg van het honderden miljoenen kostende circuit niet gekeken. Toen de Formule 1 er in 2009 neerstreek was Red Bull het te kloppen team, maar de droogte in Abu Dhabi staat tegenwoordig synoniem voor de hunkering naar nieuwe successen. Het team behaalde een dubbelzege met Sebastian Vettel voor Mark Webber, en een jaar later herhaalde Vettel zijn zegetocht. Een cruciale zege in de laatste race van het jaar bezorgde de Duitser zijn eerste wereldtitel in de Formule 1. Na enkele jaren zonder zege was het in 2013 opnieuw de Duitser die met de zege aan de haal ging.

Sinds de F1-regels in 2014 op de schop gingen is het Mercedes dat de klok slaat in Abu Dhabi. Hamilton, Rosberg, Hamilton en Bottas zorgden voor vier op een rij, waarbij Red Bull niet eens het podium wist te betreden. De vierde plaats van Max Verstappen in 2016 was het beste resultaat van het team in de afgelopen vier seizoenen. Mede door de lange rechte stukken kwam de Oostenrijkse renstal niet in het stuk voor. Daniel Ricciardo reed er in 2014 een van zijn beste race door vanaf de twintigste positie op te rukken naar de vierde plaats. De Australiër neemt dit weekend afscheid van het team en beide partijen is er veel aangelegen om dat met een podiumplaats te doen. Max Verstappen, bezig aan zijn beste F1-seizoen, gaat zondag op jacht naar zijn tiende podiumplaats van 2018. Wie van de Red Bull-coureurs kan er een einde maken aan de droogte in Abu Dhabi?

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi