Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Red Bull wil gat met concurrentie bij wintertest gedicht hebben

Red Bull Racing staat bekend als één van de Formule 1 teams met het sterkste chassis. Toch begint de Oostenrijkse renstal vaak met een grote achterstand aan een nieuw seizoen. Dat wordt dit jaar anders!

Zowel Max Verstappen als Daniel Ricciardo hebben al duidelijk aangegeven dat ze vanaf de eerste race van het nieuwe seizoen een competitieve auto willen hebben. Te vaak laat Red Bull met name in de eerste seizoenshelft steken vallen waardoor het een enorme achterstand opbouwt. Vaak komt het team dan gedurende het seizoen wel dichterbij maar om mee te strijden om de titels moet het vanaf het begin anders. Dat men hierbij Red Bull ook van overtuigd is, blijkt wel uit de woorden van teamadviseur Helmut Marko tegenover F1.com. "Natuurlijk hebben we geleerd van het afgelopen jaar. We verschijnen bij de wintertesten in Barcelona niet met een chassis waarmee we de strijd met de concurrentie niet aan kunnen. Dat is ook de reden dat we ons schema voor de voorbereidingen in de winter hebben gewijzigd."

Volgens eerdere berichten loopt Red Bull zo'n 2,5 week voor op het schema van afgelopen jaar en dat betekent dus een behoorlijke tijdwinst voor de Oostenrijkse renstal. Wat dat betreft wordt de druk natuurlijk door McLaren ook vol opgevoerd. McLaren rijdt net als Red Bull volgend jaar met een krachtbron van Renault en heeft volgens eigen zeggen het sterkste chassis van het veld. Volgens Marko zit er dan maar één ding op: "De Formule 1 is een competitie, als zij beter zijn dan moeten wij gewoon nog harder werken." Net als Toto Wolff verwacht ook Marko dat het in 2018 weleens erg spannend kan gaan worden. "Met een betrouwbaardere motor en met meer PK's moeten we dichter bij Mercedes kunnen komen. Ik denk dat Toto weleens gelijk kan krijgen, het wordt een spannend seizoen. Dat is in ieder geval zeker."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi