© Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Red Bull wil James Key als technisch directeur

12 aug. 2017 12:15 Wanda Bisschop 0 reacties
Niet alleen de geruchtenmolen over de coureurs en de motorenleveranciers draait op volle toeren, er is ook veel te doen om de technische specialisten in de Formule 1. Red Bull Racing bijvoorbeeld heeft al langere tijd haar zinnen gezet op James Key, de technische man bij Toro Rosso.

Red Bull ziet in James Key de opvolger van Adrian Newey

De Brit wordt sinds 2012 al vaker gelinkt aan Red Bull maar heeft tot op heden nog niet de overstap naar de Oostenrijkse renstal gemaakt. Volgens Franz Tost is een overstap van dergelijke specialisten ook niet zo eenvoudig.

Aan Motorsport Total geeft de teambaas van Toro Rosso zijn visie hierop.

"Een coureur kan gemakkelijker vertrekken naar een ander team dan een technische specialist. Achter elk design van een auto zit namelijk een bepaalde filosofie. Je kunt niet zeggen: 'Ga jij nu maar naar Red Bull en doe hetzelfde daar. Zo werkt dat niet, dat is een stuk ingewikkelder."

"Bij ons is sprake van een bepaalde filosofie waarop onze auto is gebouwd, die kan bij Red Bull of Mercedes compleet anders zijn. We hebben het hier over langdurige processen waar veel tijd in wordt gestoken. Als dan persoon X naar een ander team gaat, is dat echt niet direct de oplossing."

Ook bij een transfer van een coureur gebeurt het regelmatig dat bepaalde engineers ook de overstap maken. Volgens Tost is dat ook gebruikelijk als een specialist een overstap maakt.

"Een dergelijke wissel heeft daarnaast tot gevolg dat ook andere technische mensen mee gaan. De specialist wil tenslotte met mensen samenwerken die zijn denkwijze begrijpen en daar ook naar handelen."

"Daarom is Adrian Newey nu ook weer bij Red Bull betrokken. Hij weet precies wat zijn mensen moeten doen om de auto te verbeteren. Dat pakt ook goed uit. In mijn ogen heeft Red Bull op dit moment het sterkste chassis."

Ondanks dat Red Bull interesse heeft in James Key is Tost ervan overtuigd dat Key nog wel een tijdje bij Toro Rosso blijft.

"James heeft nog een contract met Toro Rosso. Als zijn contract afloopt, is het van belang wat hij zelf wil. Dat is bepalend. Als hij naar Red Bull wil dan ligt de beslissing bij Red Bull. Tot wanneer zijn contract bij Toro Rosso nog loopt, is vertrouwelijk. Maar er is inderdaad altijd interesse van andere teams, echter, hij voelt zich bij ons thuis."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen