© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Red Bull wil meer risico's nemen met afstelling tijdens kwalificatie

19 mei 2018 11:32 Ruud Dimmers 0 reacties
Het F1-team van Red Bull Racing wil de komende races meer risico's gaan nemen tijdens de kwalificatie. Met een agressievere afstelling hoopt het team dichterbij Ferrari en Mercedes te staan.

'Als Renault het niet doet, dan doen we het zelf'

Red Bull heeft weinig te verliezen tijdens de kwalificaties. Het gat achter de top zes is groot genoeg om een gokje te nemen. Vaak geven teams als Renault of McLaren bijna een seconde per ronde toe op het team van Verstappen en Ricciardo.

"Als Renault niets extra's brengt dan moeten wij dat dat zelf doen met onze afstelling. We hebben gezien dat we de banden prima managen tijdens de race, waardoor we een voor een agressievere aanpak kunnen kiezen", laat Helmut Marko aan ORF weten.

Veel fans waren teleurgesteld na de kwalificatie voor de GP van Spanje. Nog altijd stonden Verstappen en Ricciardo vijfde en zesde. Volgens Marko werken de upgrades van het team perfect, maar verliest het nog altijd enorm veel tijd op de rechte stukken.

"We dachten dat Ferrari en Mercedes met hun party modus drie tot vijf tienden zouden winnen en we dat verschil konden verkleinen. Dat is niet het geval. Op Ferrari verloren we op de rechte stukken zes tienden. Hamilton was alleen in sector 1 sneller. Die bestaat uit één bocht, de rest is vol gas. Daar won hij al vijf tienden op ons."

Dat de RB14 van Verstappen een goede auto is bleek wel in de langzame derde sector. Daar was Red Bull sneller dan de concurrentie en dat biedt ook mogelijkheden voor de GP van Monaco.

"Wij waren het snelste in de derde sector, waar de bochten elkaar snel opvolgen. Wat we missen is gewoon die extra snelheid tijdens de kwalificatie. Gelukkig hebben we dat in Monte Carlo niet nodig", aldus Marko.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen