© Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Red Bull wil na Verstappen ook Ricciardo langer vastleggen

21 okt. 2017 09:15 Wanda Bisschop 0 reacties
Vlak voor het startsein van de eerste vrije training in Austin werd plotseling bekendgemaakt dat Max Verstappen een nieuw contract heeft getekend bij Red Bull Racing. Ondanks de vele tegenslagen in het huidige Formule 1 seizoen kiest Verstappen voor een langere verbintenis met de Oostenrijkse renstal.

Helmut Marko: 'We zijn enorm tevreden over Ricciardo en Verstappen'

Max Verstappen had nog een doorlopend contract tot en met 2019 maar heeft nu voor een extra seizoen bijgetekend. Zijn ontdekker, Helmut Marko, en tevens teamadviseur bij Red Bull verklaarde aan Speedweek waarom de Nederlander heeft bijgetekend.

"We hebben Max kunnen overtuigen dat Red Bull beschikt over het beste chassis. Ook dit seizoen hebben we ons op dat gebied weer enorm ontwikkeld. Max weet daarnaast ook wat we voor de komende drie jaren nog in de pijplijn hebben zitten. In de afgelopen drie weken zijn de gesprekken over zijn toekomst dan ook intensiever geworden."

Red Bull maakt er verder geen geheim van dat ze ook verder willen met Daniel Ricciardo. De 28-jarige Australiër heeft nog een contract voor 2018 en is daarna een vrij man. Ricciardo heeft al aangegeven dat hij zijn opties openhoudt.

Wat Helmut Marko betreft, is dat geen probleem zolang Ricciardo uiteindelijk zijn handtekening maar zet onder een nieuw contract bij Red Bull.

"Daniel heeft nog een contract voor één seizoen. We zijn nog met hem in gesprek. Natuurlijk kijkt hij om zich heen maar hij heeft ook gezegd dat hij graag wil blijven. We zijn enorm tevreden over hem en Verstappen en willen dan ook graag met Ricciardo door tot en met 2020."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen