Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Red Bull wil Renault en Honda vergelijken in GP Canada

De Grote Prijs van Canada belooft op voorhand al een ontzettend boeiend raceweekend te worden. Veel motorfabrikanten komen dan met een eerste update waaronder ook Renault en Honda.

Hoewel Renault graag zo snel mogelijk duidelijkheid wil hebben over de plannen van Red Bull houdt de Oostenrijkse renstal haar opties zo lang mogelijk open. Red Bull wil namelijk eerst de GP van Canada afwachten en deze gegevens analyseren alvorens een beslissing te maken. Tegenover Crash.net laat teambaas Horner het volgende hierover los: "Het wordt ergens eind juni of begin juli dat we een keuze maken. Dat is ook de periode wat we steeds hebben genoemd." "In Canada willen we de beide motoren vergelijken omdat zowel Renault als Honda met een update komen. Wij krijgen zelf een kleine update in Montreal en daar moeten we het maximale uithalen. Dat is in ieder geval voor ons erg belangrijk."

Hoewel zowel Mercedes, Ferrari en Red Bull nu ieder twee races hebben gewonnen, baalt Horner ervan dat zijn team in de kwalificatie nog steeds tekort komt. "Als ik mij niet vergis hadden we in de laatste zes races tot vijf keer toe de snelste ronde. Ik weet dan ook zeker dat we het Mercedes en Ferrari ontzettend lastig kunnen maken als we in Q3 over wat meer power beschikken."

Viaplay
x
LIVE Reacties na bizar einde sprintkwalificatie