Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Red Bull wil Ricciardo en Verstappen voor langere tijd vastleggen

Red Bull Racing bezit met Daniel Ricciardo en Max Verstappen over misschien wel het sterkste rijdersduo van het veld. Het is dan ook niet gek dat de concurrentie loert op een kans om één van deze twee heren te verleiden voor een overstap.

Daniel Ricciardo maakt inmiddels al heel wat jaren dienst uit van de Red Bull familie. Hij is de eerste van de Red Bull coureurs die in principe vrij op de markt komt. Zijn huidige contract loopt namelijk na 2018 af en op dit moment zijn er nog geen gesprekken gaande over een mogelijke verlenging. Toch laat teambaas Horner aan Sky Sports F1 weten dat het team binnenkort met Ricciardo om de tafel wil gaan. "Voor het eerst in zijn leven heeft Daniel te maken met een aflopend contract. Zijn situatie is bekend, hij is na 2018 transfervrij. Dat zegt nog niet dat hij ergens anders naar toe wil en het betekent ook absoluut niet dat wij hem niet langer willen. We zijn ook absoluut niet op zoek naar een andere coureur."

Hoewel Red Bull met alle opties rekening houdt, benadrukt Horner dat het team slechts één ding wil. Namelijk doorgaan met zowel Ricciardo als Verstappen. "Natuurlijk is het belangrijk om opties te hebben en overal rekening mee te houden. Daarom lenen we Sainz bijvoorbeeld ook slechts voor een jaartje uit aan Renault. Maar onze prioriteit is om Ricciardo langer aan ons te binden. Datzelfde geldt ook voor Verstappen. We doen er alles aan om onze huidige rijders langer vast te leggen. We willen beiden namelijk voor langere tijd in onze auto's."

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"