Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Red Bull wil team om Max Verstappen heen bouwen

Het Formule 1 team van Red Bull wil er alles aan doen om Max Verstappen langer te behouden. Teambaas Christian Horner gaat daarin zelfs zover dat hij zelfs een heel team om de Nederlander wil bouwen.

De meest succesvolle coureurs in de geschiedenis van de Formule 1 hadden de luxe van een absolute nummer één positie binnen een team. Senna, Schumacher, Prost, allemaal hadden ze een nummer een status. Tegenwoordig zien we dat ook terug bij Hamilton bij Mercedes en Vettel bij Ferrari. Red Bull-teambaas Christian Horner wil eenzelfde scenario bij Red Bull met Max Verstappen. De jonge Nederlander geniet ook grote belangstelling van Ferrari en Mercedes, maar volgens Horner is Red Bull de beste optie voor Max. " Ik denk dat Max de sterkte en breedte van het team ziet. Hij voelt zichzelf comfortabel binnen Red Bull. Max is de jongste winnaar van een GP, de jongste meervoudig winnaar en de jonge coureur die ooit WK-punten scoorde", laat Horner aan Autosport weten. Bij rivalen Ferrari en Mercedes draait het team om Sebastian Vettel en Lewis Hamilton. Een overstap zou daarom volgens Horner ook niet logisch zijn. De teambaas wil zelfs een team om Max Verstappen heen bouwen. " Lewis rijdt de komende jaren voor Mercedes en Sebastian heeft zijn contract met Ferrari voor drie jaar verlengd. De beste optie voor Red Bull is om een team om Max Verstappen heen te bouwen. Het is aan ons om hem een competitieve auto te geven." Volgens Horner laat Red Bull ook zien dat het zichzelf sneller ontwikkelt dan de concurrentie. Het team heeft dit jaar een indrukwekkende inhaalrace gereden. " We hebben de performance van de auto significant verbeterd en onszelf sneller ontwikkeld dan de concurrentie. Die lijn moeten we doortrekken."

Horner is lyrisch over de pas net 20-jarige Max Verstappen. De Nederlander wordt door iedereen gezien als een toekomstig wereldkampioen. " Max is pas 20 jaar en kijk eens hoeveel fans hij heeft. Hij is misschien wel de populairste coureur in de F1! Max is dit jaar op alle vlakken gegroeid. Hij heeft pas zo weinig ervaring in het autoracen en leert ieder weekend en wordt steeds sterker. Er is geen andere manier om sneller ervaring op te doen. Max is nu bezig aan zijn derde seizoen in de Formule 1 en zijn prestatieniveau is fenomenaal." " Wat spannend is, is wat de toekomst allemaal voor Verstappen gaat brengen."

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'