© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

'Red Bull wil Toro Rosso verkopen aan Honda'

11 sep. 2017 18:03 Ruud Dimmers 0 reacties
Het junior team van Red Bull wordt mogelijk in de toekomst verkocht. Scuderia Toro Rosso werd ooit opgericht om jonge talenten klaar te stomen voor het 'echte' werk bij het topteam van Red Bull Racing. Daaraan lijkt nu een eind te komen.

Red Bull heeft Toro Rosso in de etalage staan

Mannen als Sebastian Vettel, Daniel Ricciardo en Max Verstappen maakten allemaal hun overstap van Toro Rosso naar het grote Red Bull Racing. De laatste lichting van het talentenprogramma was zeer sterk met Verstappen, Ricciardo en Sainz, maar de talentenpool van droogt nu redelijk snel op.

Carlos Sainz wil niet voor een vierde jaar gestald worden bij Toro Rosso en maakt de overstap naar Renault. Veel nieuwe aanwas is er nog niet. Alleen Pierre Gasly is op dit moment goed genoeg om de stap naar de F1 te maken. Daarnaast is het voor Red Bull niet mogelijk om nauw samen te werken met Toro Rosso, doordat de Formule 1 reglementen dat niet toestaan.

Volgens Olav Mol staat het team dan ook te koop. "'Het opleidingsdoel van Red Bull is weggeëbd en Dr. Helmut Marko heeft Toro Rosso al een tijdje in de etalage staan". 

Toro Rosso rijdt in 2018 met Honda-motoren, wat nog niet officieel bevestigd is. Deze deal maakt mogelijk onderdeel uit van de verkoop van het team aan de Japanse motorleverancier.

'Honda kan op termijn de koper worden van Toro Rosso. Voor de GP van Hongarije was er een meeting tussen Helmut Marko en Honda in Graz. De Red Bull-adviseur dacht toen al aan de verkoop van Toro Rosso, maar vroeg een te hoog bedrag. Honda liep van tafel", aldus Mol tegenover Ziggo.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen