Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Red Bull wil uitstel van deadline voor Formule 1-regels 2021

Hoe gaat de Formule 1 er in in 2021 uitzien? Die vraagt houdt de sport al meer dan een jaar in haar greep. Eigenaar Liberty Media wil de sport flink hervormen, met andere auto's, regels en verdienmodellen. Ondanks de ambitieuze plannen is er nog altijd geen overeenstemming bereikt en nadert de deadline.

F1-concept-2021-official
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Formula 1

De deadline voor de Formule 1 om de nieuwe reglementen voor 2021 te presenteren staat momenteel op 30 juni 2019. Een harde deadline die gesteld is in overleg met de teams, omdat deze ook tijd nodig hebben om zich voor te bereiden op de nieuwe reglementen. Toch komt deze deadline in gevaar omdat er geen overeenstemming tussen teams, FIA en Liberty Media is bereikt.

Andere auto's, mogelijk andere motoren, standaardonderdelen, budgetlimieten en een andere verdeling van het prijzengeld. Als Liberty Media haar zin krijgt dan gaat de koningsklasse van de autosport echt op de schop. De topteams dringen nu aan op een verschuiving van de deadline van eind juni naar het einde van het jaar.

"Het was mijn suggestie om deze te verplaatsen", erkent Red Bull-teams Christian Horner. "Ik denk dat eind december een beter moment is, maar dan gaan de kleinere teams ons vertellen dat ze niet voldoende tijd hebben om zich voor te bereiden op de nieuwe regels. Dit omdat de topteams meer mensen en middelen hebben om gelijktijdig te werken aan de 2020 en 2021 auto's."

"Oktober zou wat mij betreft een goed compromis zijn tussen het einde van het jaar en juni. Daar kan Red Bull prima mee leven."

Om de deadline te verschuiven is een akkoord van alle Formule 1-teams nodig. Horner achter het waarschijnlijk dat alle teams hiermee instemmen: "De teams zijn eensgezind. Ik denk dat het enige vraagteken Renault was, maar volgens mij zijn ook zij akkoord."

Bookmaker Unibet pakt opnieuw uit met een speciale Max Booster voor de GP van Spanje. Winst van Verstappen op het circuit waar hij in 2016 voor het eerste zegevierde, kan jou 50 keer je inzet opleveren!

Alleen geldig voor nieuwe spelers, minimum leeftijd 24 jaar. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50x jouw inzet!
Forbidden

Weddenschappen Red Bull

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet
Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
LIVE Grand Prix van Spanje