Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Red Bull Racing

Red Bull wil uitstel van deadline voor Formule 1-regels 2021

Hoe gaat de Formule 1 er in in 2021 uitzien? Die vraagt houdt de sport al meer dan een jaar in haar greep. Eigenaar Liberty Media wil de sport flink hervormen, met andere auto's, regels en verdienmodellen. Ondanks de ambitieuze plannen is er nog altijd geen overeenstemming bereikt en nadert de deadline.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Formula 1

De deadline voor de Formule 1 om de nieuwe reglementen voor 2021 te presenteren staat momenteel op 30 juni 2019. Een harde deadline die gesteld is in overleg met de teams, omdat deze ook tijd nodig hebben om zich voor te bereiden op de nieuwe reglementen. Toch komt deze deadline in gevaar omdat er geen overeenstemming tussen teams, FIA en Liberty Media is bereikt.

Andere auto's, mogelijk andere motoren, standaardonderdelen, budgetlimieten en een andere verdeling van het prijzengeld. Als Liberty Media haar zin krijgt dan gaat de koningsklasse van de autosport echt op de schop. De topteams dringen nu aan op een verschuiving van de deadline van eind juni naar het einde van het jaar.

"Het was mijn suggestie om deze te verplaatsen", erkent Red Bull-teams Christian Horner. "Ik denk dat eind december een beter moment is, maar dan gaan de kleinere teams ons vertellen dat ze niet voldoende tijd hebben om zich voor te bereiden op de nieuwe regels. Dit omdat de topteams meer mensen en middelen hebben om gelijktijdig te werken aan de 2020 en 2021 auto's."

"Oktober zou wat mij betreft een goed compromis zijn tussen het einde van het jaar en juni. Daar kan Red Bull prima mee leven."

Om de deadline te verschuiven is een akkoord van alle Formule 1-teams nodig. Horner achter het waarschijnlijk dat alle teams hiermee instemmen: "De teams zijn eensgezind. Ik denk dat het enige vraagteken Renault was, maar volgens mij zijn ook zij akkoord."

Breaking Waarom Hamilton dankzij Verstappen de jackpot kan eisen bij Mercedes