Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Red Bull wisselt nu al motoronderdelen bij twee coureurs

Bij zowel Sergio Perez als Pierre Gasly zijn er op weg naar het tweede raceweekend al nieuwe motoronderdelen geïnstalleerd.

Vanaf dit jaar is op papier Red Bull Powertrains de motorleverancier van beide Red Bull-teams. In de praktijk is het natuurlijk nog steeds Honda, dat de motoren nog onderhoudt. Op weg naar het tweede GP-weekend van het jaar hebben ze al een aantal onderdelen moeten wisselen.

Gasly en Perez

Het eerste 'slachtoffer' van de motoronderdelenwissel is logischerwijs Pierre Gasly, wiens Honda-motor afgelopen raceweekend in Bahrein plofte en in brand vloog. Bij de Fransman is nagenoeg elk onderdeel vervangen. Ook zijn versnellingsbak werd al vervangen. Ook bij Perez, die aan het einde van de race uitviel, zijn er onderdelen vervangen. De turbo en de MGU-H werden vervangen bij de Mexicaan. Beide coureurs hoeven (nog) niet te vrezen voor straffen overigens. Tot slot verving ook Alpine al wat onderdelen bij Fernando Alonso. De verbrandingsmotor, turbocharger, MGU-H en de MGU-K werden vervangen bij de Spanjaard.

Viaplay
x
GP China Verstappen houdt kaarten tegen de borst: "We betreden het onbekende"