Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Red Bull zag onmogelijke opgave voor Verstappen: "Zonder sliptream was Leclerc ook sneller"

Bij Red Bull denkt men niet dat de slipstream die Carlos Sainz gaf aan Charles Leclerc de doorslag heeft gegeven tijdens de kwalificatie voor de Franse Grand Prix. Leclerc had ook zonder de hulp van zijn teamgenoot de pole gepakt, denkt Horner.

Met een verschil van ruim 0,3 seconden moest Max Verstappen op zaterdag de pole voor de Grand Prix van Frankrijk laten aan Charles Leclerc. De Ferrari-coureur kreeg in Q3 een handige slipstream van teamgenoot Carlos Sainz, waardoor hij net wat sneller kon gaan. Christian Horner, de teambaas van Red Bull, weet echter zeker dat het geen verschil had gemaakt in de eindstand als Leclerc die slipstream niet had gehad. "We hadden misschien een tiende, of anderhalve tiende van een seconde dichter op Leclerc gezeten, maar over een enkele ronde had Ferrari duidelijk het voordeel op ons deze zaterdag." Horner ziet echter dat Ferrari een andere aanpak heeft gekozen op het circuit aan de Côte d'Azur. "De twee teams hebben voor een verschillende aanpak gekozen dit weekend. Ferrari heeft meer downforce, terwijl wij wat minder hebben. We gaan het allemaal zien op zondag!"

Perez in de strijd

Daar waar Sergio Perez het hele weekend leek te worstelen met zijn Red Bull-bolide en een grote achterstand had op Verstappen, zo wist hij het gat tijdens de kwalificatie terug te brengen tot 0,2 seconde naar zijn teamgenoot. Horner is in zijn nopjes met het werk van de tweede coureur. "We zijn blij dat Sergio er ook bij staat, waardoor het twee tegen een is op zondag. Dat is altijd een mooie strategische dynamiek", aldus de Brit, die zag dat Checo zichzelf had weten op te peppen. "Checo liet zich zien deze zaterdag. Op vrijdag had hij wat dingetjes om op te lossen, maar hij heeft er een schepje bovenop gedaan op zaterdag, dus het is goed om hem weer terug op snelheid te zien. Onze coureurs staan op plek twee en drie op de grid, dus ik geloof er in dat we tijdens de race wat in kunnen brengen tegen Leclerc."

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"