Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Carlos Sainz

Red Bull zag Sainz de grens opzoeken tegen Verstappen: "Alsof z'n leven er vanaf hing!"

Max Verstappen moest tot het uiterste gaan om de Ferrari van Carlos Sainz te passeren in Monza. Teambaas Christian Horner hield af en toe zijn hart vast.

Verstappen Sainz Italy 2023
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages
Red Bull-teambaas Christian Horner zag hoe Max Verstappen zich langs Carlos Sainz worstelde op weg naar zijn tiende Formule 1-zege op een rij. De Spanjaard zat op de limiet, maar na afloop kan Horner er wel van genieten.

"We moesten het op de lastige manier doen! De Ferrari's waren snel. Carlos verdedigde alsof zijn leven er vanaf hing. Max moest daar aan voorbij en daarna konden we een gat creëren. Zij zorgden net wat minder goed voor de banden dan wij. Een geweldig moment: Verstappen heeft het record van Vettel verbroken. Tien GP-zeges op een rij!"

Over de radio lieten in de race zowel Verstappen als Perez zich horen over het verdedigingswerk van Sainz. Horner had wel verwacht dat Ferrari zich niet zomaar het kaas van het brood zou laten eten.

"Er werden hier en daar wel wat dingen geroepen. Sainz was erg robuust en bewoog af en toe wat laat. Maar goed, hij rijdt in een Ferrari op Monza, dus hij gaat zich verdedigen met zijn leven. Dat hadden we een beetje verwacht. Zodra onze beide coureurs eenmaal aan de binnenkant zaten, wisten ze de inhaalactie te voltooien. Het was op de limiet, geweldig racen!"

Formule 1 GP Italië 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
FIA CEO FIA legt functie neer